HC Energie Karlovy Vary

Neoblíbená suchá příprava. Je to ale potřeba, hlásí junior Adámek

Přípravu na suchu před nadcházející sezono začala a kolotoč tréninků začal také karlovarským juniorům. Na atletickém stadionu se poprvé sešli svěřenci Václava Eismanna, jenž své hráče rozhodně nešetřil.

Pauza byla dlouhá. Kvůli koronavirové pandemii odehráli karlovarští mladíci pouze několik málo zápasů a jako mužstvo nemohli být pohromadě. Nyní se po delší pauze opět sešli. „Myslím si, že bylo určitě bezvadné vidět se s kluky po takové dlouhé době. Akorát je to ta nezáživná část sezony, ale je to potřeba,“ říká po prvním tréninku útočník Lukáš Adámek.

Mezi hokejisty nebývá tato fáze sezony zrovna dvakrát oblíbená, nicméně každý si uvědomuje, jak důležitá je. „U mě to patří mezi ty méně oblíbené stránky sezony. Myslím si ale, že to zvládám,“ přiznává rodák z Valašského Meziříčí.

Letošní příprava na suchu je obzvlášť důležitá kvůli dlouhé pauze a omezením, s nimiž se museli hráči během loňského roku vypořádat. „Určitě to nějaký menší dopad mělo, ale řekl bych, že jsme to zvládli dobře. Nějak jsme trénovali, takže až tak velký rozdíl to není,“ komentuje fyzickou připravenost Adámek.

Lukáš Adámek má za sebou z osobního hlediska povedenou sezonu. V deseti zápasech za juniory Energie nasbíral deset kanadských bodů, dále po jednom utkání odehrál v dresu A-týmu a v barvách Baníku Sokolov. Hned patnáct startů si připsal za kadaňské Trhače, kde se mu rovněž podařilo vstřelit premiérový gól na seniorské úrovni. „Pro mě bylo z osobního hlediska fajn, že jsem měl tu příležitost, kterou mi Karlovy Vary umožnily. Myslím si, že z toho budu těžit i nadále,“

Nacházející ročník by měl produktivní forvard patřit mezi hlavní opory výběru Václava Eismanna. „Těším se na ní moc. Přeci jen se ode mě budou čekat jiné úkoly, než tomu bylo doteď. Doufám, že tu sezonu zvládneme,“ dodává.