HC Energie Karlovy Vary

Nová sezona, nový začátek. O změnách nejen na trenérské lavici, ale i v zákulisí

Po odchodu Martina Pešouta se naskytlo volné místo na trenérském postu, které obsadí Filip Pešán. S příchodem bývalého útočníka a kouče české hokejové reprezentace přichází i změny v kádru a výrazná změna se udála také v zákulisí.

Dlouhodobé spekulace byly potvrzeny a pětapadesátiletému Martinu Pešoutovi skutečně došla energie ke trénování a zkušený kouč v Karlových Varech skončil. Pochopitelně se náš klub snažil najít co nejadekvátnější náhradu - a to se po rozsáhlém skautingu podařilo! Management klubu uzavřel smlouvu s Filipem Pešánem, čtyřiačtyřicetiletým koučem, který bude perfektním Pešoutovým nástupcem.

Poslední angažmá u reprezentace sice rodákovi z Liberce nevyšlo, na extraligové úrovni měl ale vždy skvělé výsledky. ,,Filip dokázal Liberec dotáhnout k velkým úspěchům, a to si od něj slibujeme i v Karlových Varech. Vítězná mentalita je přesně to, co do týmu potřebujeme dostat. Z naší strany to tak byla jednoznačná volba,“ zní v vedení klubu na adresu nového kouče.

Pešánovi bude v roli asistenta vypomáhat Karel Mlejnek. ,,Jednalo se o mé osobní přání. S Karlem se dobře známe, pochází z regionu, nebylo co řešit,“ vysvětluje.

NOVÝ PARTNER KLUBU

S Filipem Pešánem na lavičce přichází i nový sponzor, Scania. Díky tomu se hráči nebudou přepravovat na venkovní utkání autobusy, ale v návěsech táhnutých právě novými kamiony Scania. ,,Může se zdát, že nový způsob přepravy bude pro klub přítěží. Akorát že vůbec! Jedná se o vskutku výborný prvek nejen pro zmatení soupeře. Hráči se díky minimálnímu kontaktu s přírodou a okolím budou moct soustředit svou koncentraci pouze na hokej, což je pro náš hokej důležité,” pochvaluje si situaci nová asistentka marketingu Radka Dim.

S tím souvisí i nová tvář klubu. ,,Ačkoliv jde o nového generálního partnera, nechtěli jsme po krátké době znovu příliš zasahovat do loga. Vzali jsme tedy to aktuální a ve spolupráci s brand oddělením Scanie jej zakomponovali právě do jejich loga,“ vysvětlil grafickou změnu nový marketingový manažer Jan Nedvěd.

A posily?

Dle našich hlavních poradců se Energie potřebuje zaměřit hlavně na určité "díry" v obraně, tudíž je první posilou logicky útočník, Chorvat Branko Netrefić! Bohaté zkušenosti z pěti startů v třetí chorvatské lize a druhé maďarské ligy, kde odehrál celá dvě utkání, budou určitě pro západočeský hokej přínosem.

,,Jelikož nemám rád jakoukoli formu degradace hry, nemohu vystát diskriminaci obránců, kterých je na ledě obvykle pouze jeden pár. Proto jsme se rozhodli podepsat Branka. Tento sympatický pětatřicetiletý mladík je sice zapsán jako útočník, pro zmatení soupeřů bude ovšem zaujímat post obránce. Proto v jeho formaci budou nastupovat pouze dva forvardi. Chceme, aby do naší sítě padalo co nejméně branek. Vyznávám osvědčenou filozofii – nejlepší obrana je obrana,“ hlásí nový kouč.