HC Energie Karlovy Vary

Podkrušnohorský přesun, ofenzivu Energie posílí Jakub Černý

Karlovarské útočné řady hlásí novou posilu. Do konce sezony přichází na západ Čech z Litvínova jedenatřicetiletý útočník Jakub Černý.

Mostecký rodák, který většinu své kariéry strávil v Litvínově, už se připojil k týmu Martina Pešouta. V případě dotažení všech administrativních záležitostí by měl zkušený forvard zasáhnout už do nedělního domácího zápasu proti Liberci.

„Vzhledem k našemu úzkému kádru jsme chtěli mužstvo posílit před koncem přestupního termínu ještě o jednoho útočníka. S Litvínovem se nám podařilo dohodnout na příchodu Jakuba Černého, který přichází do konce letošní sezony. Jedná se o dobrého bruslaře, který by měl dobře zapadnout do našeho týmu. Je to hráč, který už má leccos odehráno, má za sebou pár zahraničních angažmá. Věříme, že do našeho mladého nezkušeného mužstva přinese další zkušenosti,“ popsal nejnovější posilu týmu hlavní trenér a sportovní manažer Martin Pešout.

Jakub Černý (útočník, 5.3.1987)

Mostecký rodák strávil většinu své dosavadní kariéry na severu Čech, za Litvínov odehrál v nejvyšší soutěži 487 utkání s bilancí 167 bodů za 87 branek a 80 asistencí. Během své kariéry ochutnal Jakub Černý i hokej ve Finsku, kde v sezoně 2011-12 nastupoval v nejvyšší soutěži za TPS Tutku. Další zahraniční štaci strávil v Bělorusku, kde dvě sezony hájil barvy týmu Junosť Minsk, se kterým vybojoval v sezoně 2015-16 mistrovský titul, o rok dříve skončil druhý, se 60 body však vyhrál kanadské bodování ligy.

Před sezonou 2016-17 se vrátil Černý do Tipsport extraligy a jeho cesta vedla znovu logicky do Litvínova, kterému v loňském ročníku pomohl zachránit nejvyšší soutěž a stejně jako letos zastával pozici asistenta kapitána. Letos naskočil do 18 extraligových zápasů s bilancí jedné branky a jedné nahrávky, kterou bude moci rozšířit už v karlovarském dresu, Černý tak vůbec poprvé v kariéře oblékne dres jiného extraligového klubu než Litvínova.