HC Energie Karlovy Vary

Porazit dvojnásobného mistra se cení, raduje se Stloukal

V utkání s Kometou se po dvou měsících střelecky prosadil také Petr Stloukal. "Měl jsem nějaké šance, ale nebyl jsem ve formě. Snad se to tímhle zlomí," věří forvard Energie po sladké výhře nad úřadujícím extraligovým mistrem z Brna.

Petře, Brno se rychle dostalo do vedení, ale vy jste přesto dokázali zápas otočit...
Je nepříjemné, když první střídání dostanete gól a prohráváte. Trošku se do toho musíte dostávat, ale my jsme se do toho vrátili. Porazit Kometu Brno, která dvakrát vyhrála titul, to se cení.

V minulém zápase se za Brno prosazovala hlavně první útočná formace s Martinem Zaťovičem a dnes se jim zase dařilo. Snažili jste se na ni dávat větší pozor, hlídat si ty hráče?
To víte, že jsme si na ně dávali větší pozor (smích). Jsou to kvalitní hráči. Když máte za zápas několik oslabení, oni se dostanou do tempa. Pak jim to tam padá, protože jsou šikovní.

Libor Kašík nebyl v brankovišti dlouho, chtěli jste toho trochu využít?
Využili jsme toho. Dali jsme pět gólů, což je samozřejmě hodně. Věděli jsme, že mají nového kvalitního gólmana, který přišel z Ruska. Snažili jsme se na něj připravit a myslím si, že se to povedlo.



Do třetí třetiny jste šli s jednobrankovým náskokem, což proti týmu jako Brno může být málo...
V hokeji nikdy nevíte a nám se to podařilo dotáhnout do vítězného konce (smích). Těsně před koncem tam měl Mueller šanci srovnat na 5:5, což by nás hodně srazilo dolů. Naštěstí to netrefil a tři body zůstaly doma.

Vy jste se gólově prosadil po dvou měsících, naposledy se to povedlo proti Litvínovu. Těšila vás proto ta trefa o to víc?
No samozřejmě, každý gól potěší (úsměv). Zejména když jsem na něj čekal dva měsíce. Měl jsem nějaké šance, ale nebyl jsem prostě ve formě. Snad se to tímhle gólem zlomí. Bylo to do prázdné brány, Gorča (Sebastian Gorčík, pozn. red.) si tam výborně obhodil beky a snažil se to dobruslit, kdyby tam byla dorážka. Ta tam byla a jsem za to rád (úsměv).

Těšila vás ta podpora fanoušků, přišlo jich skoro pět tisíc, to je skvělá návštěvnost...
Určitě! My jim za to samozřejmě děkujeme a doufáme, že v takto hojném počtu přijdou i zítra. Každopádně se vyhrává a hraje se dobře. Takže si myslím, že lidi budou chtít přijít na hokej.

Jak jste zmínil, zítra vás čeká další utkání takže nemáte žádný čas na regeneraci. Jak bude těžké jít ze zápasu do zápasu?
Je to pro nás novinka, tohle jsme ještě neměli. Los nám byl takhle udělen a nedá se s tím nic dělat. Máme teď večer čas na regeneraci - dát si nějaké pořádné jídlo, vyspat se a zítra nanovo. Přijede zase kvalitní soupeř, Vítkovice. V extralize nemáte lehkého soupeře, takže to bude zase důležité. Hrajeme doma, musíme podat co nejlepší výkon.

Díky za rozhovor!

Související články