HC Energie Karlovy Vary

S delší přípravou jsme spokojeni, říká Bruk. Čeká ještě posily?

První fáze letní přípravy je u konce. Dlouhých deset týdnů hráči A-týmu poctivě dřeli a pracovali na své fyzické kondici. Energie po letech změnila model přípravy, prodloužila ji a zkrátila hráčům volno. To vše kvůli tomu, aby byl tým pohromadě a trenéři měli detailní přehled. Nejen o spokojenosti s přípravou se rozpovídal hlavní trenér David Bruk, ale zmínil i zapojení juniorů a prohloubení spolupráce s Baníkem Sokolov.

Máte za sebou deset týdnu letní přípravy, jaká byla a jak jste spokojeni s jejím průběhem?
S přípravou jsme spokojeni, byla dlouhá, delší než loni a probíhala dobře. Klukům se vyhnula vážná zranění, byly tam jen drobné věci, které je ale nevyřadily dlouhodobě z tréninku. Myslím, že tam byly dvě příhody, ale bylo na dva až tři dny, takže celkově jsme spokojení.

Příprava byla jiná než v minulých letech, i dovolená je kratší. Proč jste se rozhodli pro tento model?
Rozhodli jsme se trošku změnit loňský model, udělat kratší volno mezi letní přípravou a ledem, protože původních 21 dní se nám zdá dlouhých. Hráči dostávali individuální plány, ale tentokrát jsme se rozhodli, že je chceme mít pod kontrolou. Volno bylo velmi dlouhé po sezoně, kdy se hráči mohli dát zdravotně dohromady, takže v tento model věříme.

Do přípravy se opakovaně zapojili i junioři, jak jste s jejich přístupem a výkony byli spokojení? Počítáte s nimi i do další fáze přípravy?
S přístupem jsme byli spokojení, kluci umějí trénovat, mají charakter, proto dostali šanci v áčku. Samozřejmě zjistili, že je ještě čeká hodně práce, protože v létě je tam hodně silového tréninku a tento aspekt jim tam ještě trošičku chybí. Jsou to mladí kluci, mají na to čas a budou na tom pracovat. Samozřejmě máme v plánu a chtěli bychom je zabudovat do A-týmu, ale záleží jen na nich.

Tým už je nyní kompletní, v dalších dnech se do přípravy zapojí ještě posily Iikka Kangasniemi a Lukas Zetterberg. Jak jste s posílením spokojený a jsou ve hře nějaké další varianty?
Máme tým, jaký jsme chtěli, aktuálně je teď uzavřený. Sledujeme sice dění na trhnu, ale vypadá to, že s tímto týmem půjdeme do sezony.

Doladila se také spolupráce se Sokolovem, jak to bude vypadat a proč jste se rozhodli spolupráci ještě prohloubit?
Historicky zde byly vazby a nabízí se to. Sokolov je výborná organizace a je to blízko. Když se tato příležitost naskytla, prohloubit to a být partneři, tak si myslím, že to bude výhodně pro oba kluby. Vzájemně si vypomůžeme tréninkově i hráčsky. Někteří hráči si poté mohou říct o extraligu a my Sokolovu máme v úmyslu pomáhat personálně hráčsky i trenérsky.

Bude tedy širší kádr, čímž se i zvedne konkurence?
Jedním z hlavních motivů byl i ten, abychom měli širší kádr a díky tomu můžeme spolupracovat se Sokolovem, máme jim co nabídnout. Je to i tlak na kabinu, zlepšení kádru Sokolova. Baník nám i pomůže rozehrát hráče, buďto mladé a nebo po zraněních. My naopak můžeme pomoci právě tím širším kádrem.