HC Energie Karlovy Vary

Starší příkladem, mladí, učte se! Šesťáci a osmáci vyrazili na společné soustředění

Měsíc červen už tradičně patří soustředěním mládežnických výběrů Energie. Jako první jsme vyrazili do Jáchymova, kde v areálu Sporthotelu Můstek rozložili tábor společně hráči kategorií U12 a U14.

Od pátku do neděle utužovali partu karlovarští šesťáci a osmáci. V areálu nad Jáchymovem obklopeném lesem našli klid a pohodu, která se klukům náramně hodila k tolik potřebné dřině.

„Kluky čekala zábava i dřina, tak jako vždy. Bylo to hlavně o týmovosti, ukázaly se nám charaktery kluků. Hráče čekaly sportovní turnaje, ale i klasické výběhy na sjezdovkách,“ popsal průběh soustředění hlavní trenér obou kategorií David Šalamoun.

Ten letos zvolil poněkud netradiční formát soustředění. Namísto jedné kategorie totiž vyrazil do srdce Krušných hor rovnou se dvěma!

„Letošní novinkou bylo to, že jsme spojili dvě kategorie, U12 a U14. Kluci si vylosovali pokoje tak, aby se nám netvořily skupinky. Mladí byli namixováni se staršími, ti jim měli jít příkladem, a naopak ti mladší se měli dívat, jak starší kluci fungují,“ popsal hlavní důvody společného soustředění zkušený mládežnický trenér.

I pro něj však mělo velký význam. Hráče ročníku 2010 totiž vede od nové sezony vůbec poprvé. Tři dny mezi novými svěřenci a v nehokejovém prostředí tak pro něj byly více než přínosné na to, aby kluky poznal co nejvíce.

„U14 je pro mě nová kategorie, v ní kluky ještě vyloženě neznám. Jakou mají povahu a vůbec celkově. Mladší už mám druhým rokem, takže vědí, jak to chodí. Bylo to ale jejich první soustředění, takže byli natěšen,“ přidává další přidanou hodnotu společného soustředění.

Zatímco spojení dvou kategorií na jednom soustředění bylo novinkou, už tradicí je to, že kluci během soustředění pilují angličtinu a hlavně – celou dobu jsou bez svých telefonů.

„Musím říct, že jak kluci nechali mobily doma, tak z nich byla úplně jiná děcka. Pořád si hráli venku. Když jsem jim říkal, že si mají po obědě lehnout a odpočívat, tak jsem byl asi já jediný, kdo ležel a odpočíval,“ dodává s úsměvem pozitivně naladěný kouč.

Šalamouna i jeho svěřence čekají předtím, než dostanou krátké volno, ještě čtyři týdny dřiny na suchu. Někteří hráči se ale přeci jen dostanou i na led, přestože v KV Areně je nyní položena palubovka.

„Do konce června nás s U14kou čeká ještě jeden turnaj Jarní ligy v Chomutově, s oběma kategoriemi jedeme klasicky suchou přípravu do konce června,“ uzavírá hodnocení.

Fotogalerie