HC Energie Karlovy Vary

Jiskra: Trénovat s A-týmem je pro mě čest

Vít Jiskra absolvoval letní přípravu pod taktovkou Martina Pešouta, v červenci se ale už bude hlásit v Sokolově, kde by měl nastoupit k přípravným zápasům. V loňské sezoně se však karlovarský odchovanec dočkal i premiérové extraligové trefy a nevyhnul se tak zápisnému, na které mu přispěl i jeden z fanoušků. „Přišla mi obálka do kabiny, když viděl rozhovor v televizi a přispěl mi nemalou částkou na zápisné. Takže bych mu chtěl tímto ještě moc poděkovat, že mi pomohl splatit Vencovi dluhy," směje se talentovaný útočník.

Víťo, máte za sebou letní přípravu, jak probíhala?
Přípravu jsem si užil. Byla náročná jako každý rok, ale je to potřeba. Příprava musí být těžká, abychom byli dobře nachystaní na sezonu. Myslím, že jsme si ji všichni užili a ve zdraví přežili. Doufejme, že máme dobře natrénováno do hlavní části sezony.

Co v letní přípravě je tvou oblíbenou částí a co naopak tou nejméně oblíbenou?
Celkově mě baví hry, ať hrajeme cokoliv, snažím se vyhrát. Fotbal, basket, florbal, to mě baví asi nejvíc. Nicméně mi nevadí ani těžké posilovny nebo běhání. K přípravě to zkrátka patří. Není to tak, že by mi to extra vadilo. Člověk se musí kousnout a nějak to zvládne.

S těžkou přípravou nemáš problém také proto, že jsi byl dlouhé roky pod Václav Eismannem…
S Vencou jsme vždy měli hodně těžké přípravy. Už vloni jsem to měl půl na půl. Trénoval jsem jak s A-týmem, tak s Vencou v juniorce, tudíž jsem si vyzkoušel oboje. Letos mě čekala čistě příprava s muži. Je to trochu odlišné, ale myslím, že obojí má něco do sebe a nedělá mi to velký problém.

V loňské sezoně jsi dostával hodně prostoru v Sokolově, jak na sezonu vzpomínáš?
Sezonu jsem si užil. Šel jsem do ní s nejistým cílem, nevěděl jsem, jak na tom budu. Do Sokolova jsem přišel navíc přišel z karlovarské juniorky, během sezony jsem si ale vybojoval poměrně dobrou pozici v týmu. Byl jsem rád za prostor, který se mi v Sokolově dostal. V letošním roce se na to pokusím navázat.

Jak to vypadá s případným působením v Karlových Varech?
Zatím není nic jistě dané, ale měl bych i na přátelské zápasy jít už do Sokolova. Kdyby někdo náhodou vypadl v Karlových Varech, tak bych měl být připravený zaskočit.

Je tvým cílem dostat se ještě do extraligy?
To je můj hlavní cíl. Jsem karlovarský rodák a odmalička si přeji hrát za Karlovy Vary v A-týmu. Je pro mě velká čest, že tu mohu alespoň trénovat. Nyní se těším do Sokolova do první ligy, doufám, že dostanu prostor na ledě a budu bojovat o místo v extralize u Energie.

Vloni si nastoupil ke dvěma extraligovým utkáním, hned v tom úvodním proti Třinci jsi navíc skóroval...
Loňský debut byl určitě povedený, měl jsem i velkou dávku štěstí. Kluci mi pomohli a moc jsem si to užil. Zápisné jsem platil Vencovi, ale přispěl mi na něj jeden pán. Přišla mi obálka do kabiny, když viděl rozhovor v televizi a přispěl mi nemalou částkou na zápisné. Takže bych mu chtěl tímto ještě moc poděkovat, že mi pomohl splatit Vencovi dluhy (úsměv).

Díky za rozhovor!