HC Energie Karlovy Vary

Do třetice se soupeřem z KHL, energetici hostí Soči

Po dvou odehraných zápasech ve Sportcentru Lužánky se energetici vrací na domácí led. Družinu Martina Pešouta v úterní bitvě prověří třetí a v rámci přípravy poslední účastník Kontinentální hokejové ligy - Soči. Přijďte Energii podpořit, utkání začne v 17:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Jekatěrinburg, Novosibirsk a nyní Soči. Energetiky čeká v srpnu poslední ze tří soupeřů z Kontinentální hokejové ligy. Soči v loňské sezoně získalo ve dvaašedesáti zápasech základní části šestašedesát bodů, což ruskému mužstvu stačilo na play-off. Ve vyřazovací části ovšem narazilo Soči na Jaroslavl a po šesti odehraných duelech pro ně ročník skončil. HK Soči trénuje jméno, které je hokejovým příznivcům dobře známo, nadcházejícího soupeře Karlových Varů vede legendární zadák a nyní kouč - Sergej Zubov.

V rámci přípravy na nadcházející ročník v KHL odehrál ruský celek zatím jen jediné klání. Na ledě chomutovské ROCKNET ARÉNY se střetli s pražskou Spartou, se kterou se v přípravě střetli i Karlovarští. Hokejisté s leopardem na hrudi měli utkání po dvě třetiny zcela ve vlastních rukavicích, v 16. minutě vedli už 3:0 a zásluhou Denise Alexandrova dokonce navýšili své vedení na 4:0 v čase 39:54. V poslední dvacetiminutovce se Sparta sice pokusila zápas zdramatizovat, nicméně ani tři inkasované góly Soči nepřipravily o úvodní výhru v přípravě.

Z karlovarských řad

Trenéři již budou mít k dispozici dvojici reprezentantů. Jakub Flek s Ondřejem Beránkem za sebou mají kemp národního týmu a dle slov asistenta trenéra Tomáše Marišky by měli oba být připraveni zasáhnout do utkání. Naopak chybět bude obránce Michal Plutnar, kterého trápí těžká viróza.

Sestavy z předešlých zápasů

Soči: Achmetov (Bogdanov) – J. Alexandrov, Ellis, Bertilsson, Nazarevič, Petrov, D. Alexandrov, Pogorišnij, Malcev – Merkulov, Strömwall, Archipov, Kaletnik, Kapustin, Rosén, Lugin, Orlovič-Grudkov, Točickij, Mosaljov, Krikunov, Collins, Šmeljov
Karlovy Vary: Bednář (32. Novotný) – Rohan, Straka, Kubka, Šafář, Eminger, Gabrhelík, Plutnar (A), Rulík – Hlava, Kverka, Gorčík – Vondráček, Skuhravý (C), Koblasa – Kohout, Knotek, Mikúš (A) – Vildumetz, Křehlík, Křemen

Související články