HC Energie Karlovy Vary

Šestnáctka se připravuje na Ligu dorostu. Je to pro nás výzva, říká trenér Adam Sýkora

Na nový ročník se pilně připravují i hráči kategorie U16. Pod vedením trenéra Adama Sýkory je letos čeká výzva v podobě Ligy dorostu, kterou vloni s přehledem vybojovali.

Posilovna, atletický ovál, led. Takový je ve stručnosti program karlovarské U16ky v těchto týdnech.

„Máme za sebou sedm týdnů letní přípravy. Zvyšujeme intenzitu, zkracujeme běžecké trasy. V závěrečném týdnů kluky čeká ještě herní i testovací trénink,“ popisuje aktuální program svých svěřenců hlavní trenér kategorie Adam Sýkora.

Mládežnický kouč zahájí v Karlových Varech už třetí sezonu, z toho druhou právě u této věkové kategorie. Tu převzal v průběhu loňské sezony poté, co její tehdejší kouč Václav Skuhravý dostal povolávací rozkaz ke karlovarskému Áčku.

U šestnáctky však Sýkora působil už vloni v pozici asistenta a kondičního trenéra. Je letošní příprava v něčem odlišná od té předchozí?

„Řekl bych, že víc běháme. Kluci jsou ve věku, kdy potřebují nabrat určitý fyzický fond. A také se hodně věnujeme hrám,“ popisuje drobné změny v programu.

Rozpis utkání Ligy dorostu

Jak si zatím jeho svěřenci vedou během letní přípravy?

„Jak kdo. Myslím si, že to ale koušou dobře. Zatím jsme se nesetkali s tím, že by někdo něco ošidil. S přístupem hráčů určitě panuje spokojenost,“ říká.

Sýkora, stejně jako ostatní trenéři našeho klubu, může v aktuálních teplých měsících využívat i ledu tréninkové haly KV Areny.

„Máme tři ledy týdně. Jeden trénink věnujeme dovednostem, druhý se zaměřuje na rovnovážné situace, osobní souboj a hry na malém prostoru a poslední led věnujeme hrám. Hráči jsou rádi, i po tom covidovém výpadku, že mohou chodit na led po období, kdy nemohli dělat vůbec nic,“ pochvaluje si možnost pobytu na ledě i během jara bývalý kouč mládeže v Třemošné.

Letní příprava pro jeho svěřence už za chvíli končí. Po krátkém volnu už je čekají tréninky především na ledě, 16. září pak ostrý start do Ligy dorostu.

„Čeká nás úplně něco jiného, už jen kvalitou soupeřů, které máme ve skupině. Nevím, jestli kluci úplně ví, co je čeká, protože nemají s těmi týmy srovnání. Za mě a za klub je to obrovská výzva takovou soutěž tu dlouhodobě mít,“ dodává závěrem Sýkora.

Fotogalerie