HC Energie Karlovy Vary

Skuhravého dres vydražen za 17.500 Kč. Peníze pomůžou rodině Petra Šenkeříka

Když se na konci června běsnily na jihu Moravy přírodní živly, strhla se v následujících dnech a týdnech mezi lidmi v celém Česku vlna nevídané solidarity. Na pomoc postiženým katastrofou bylo založeno nesčetně sbírek a aukcí. Do jedné takové se dlouholetý kapitán karlovarské Energie rozhodl darovat svůj unikátní dres k 1000. zápasu v Tipsport extralize. Dražba nakonec vynesla 17.500 Kč.

„Důvod, proč jsem se rozhodl věnovat tento dres do aukce, je naprosto jasný, o tom není třeba vůbec dál hovořit. Věřím, že se do dražby zapojí co nejvíce lidí a že výtěžek z aukce alespoň trochu podpoří poškozené z nedávné katastrofy na jižní Moravě,“ uvedl už před dražbou legendární karlovarský útočník.

Aukce unikátního zlatého dresu pak vynesla neskutečný souboj mezi dvěma dražiteli - fanoušky, a konečná částka, za kterou byl jubilejní dres vydražen, se nakonec zastavila na hodnotě 17.500 Kč. Novým šťastným majitelem dresu se stali zástupci restaurace Naproti Aréně v tréninkové hale Marián Baláž, Tomáš Pazdera a Bohumil Šesták.

Václav Skuhravý se výtěžek z aukce nakonec rozhodl věnovat rodině Petra Šenkeříka, bývalého spoluhráče a obránce, který po čtyři roky dělal radost všem karlovarským fanouškům.

Převzato z tiskové zprávy klubu MADETA Motor České Budějovice

Nečekaná přírodní katastrofa zasáhla jižní Moravu nebývalou silou. A mezi mnoha lidmi postiženými řáděním živlů patří bohužel i rodina obránce Motoru Petra Šenkeříka. „Bohužel se to dotklo maminky a babičky mé ženy, které žijí v Mikulčicích. Jejich dům nemá střechu, vybavení je do velké míry zničené. Naživo to všechno vypadá ještě mnohem zlověstněji, než na fotkách," popisoval své pocity po návštěvě na jihu Moravy Petr Šenkeřík.

Mikulčice jsou obec v okrese Hodnonín, kudy se prohnalo zlověstné tornádo, které devastovalo domy, vozidla a bohužel i lidské životy. „Tchyně se svou maminkou to zažily na vlastní kůži, na jejich dům dopadl obrovský strom a je velké štěstí, že vše přežily ve zdraví. Bohužel jejich dům je v troskách," popisoval situaci Petr Šenkeřík, který byl na jihu Moravy pomáhat. "Vidět ty následky na vlastní oči bylo děsivé, na druhou stranu musím ohromně poděkovat hasičům, policii a všem dobrovolníkům, ta solidarita byla úžasná. Pomáhal každý, kdo mohl," popisoval své zážitky Šenkeřík.

S pomocí aktuálně přichází i Šenkeříkův nový klub MADETA MOTOR České Budějovice, kam z Energie v létě přestoupil. Celou sadu speciálních bílých dresů, kterou klub použije v přípravných duelech, věnuje spolu s dalšími artefakty do dražby, jejíž výtěžek dostane rodina Petra Šenkeříka. Pokud chcete a můžete pomoci, můžete se do dražby zapojit také.