HC Energie Karlovy Vary

Stalo se v tento den: Starší dorost zvedl nad hlavu mistrovský pohár

Přesně před sedmi lety v tento den se karlovarské mužstvo starších dorostenců radovalo z mistrovského titulu, když ve finále porazilo Oceláře z Třince.

Druhý březen 2013 se zapsal do historie karlovarského mládežnického hokeje tučným písmem. Parta pod vedením Václava Eismanna totiž dosáhla na vytouženou trofej, když k trofeji došla bez jediné porážky v play-off.

Ze současných hráčů Energie se na úspěchu podíleli Ondřej Beránek, Martin Kohout, Ondřej Šafář či Sebastian Gorčík.

V rozhodujícím utkání série, hrané na dvě výhry, porazili energetici Třinec poměrem 3:2 po samostatných nájezdech. Za Karlovy Vary skórovali Daniel Hroch s Ondřejem Šafářem. Pod zisk titulu se zlatým písmem podepsali Sebastian Gorčík, jenž jako jediný skóroval v dovednostní disciplíně, a brankář Jakub Frček, který pak v nájezdech ani jednou neinkasoval.

„Na tuto úspěšnou sezonu před sedmi lety vzpomínám moc rád, protože jsme se sešli jako skvělá parta a díky tomu jsme dokázali vyhrát. Největší radost mi udělalo, že jsme na začátku play-off vůbec nebyli považováni za favority, ale přesto jsme se dokázali probojovat jako tým do finále a tam pak byla ta závěrečná tečka pro mě i pro tým, že jsme vyhráli na nájezdy, navíc jsem nedostal ani jeden gól, gólmanovi vždy udělá velikou radost, ještě když potom hned může začít slavit svůj první větší titul v kariéře. Rád občas zavzpomínám na tyto hokejové časy a i na všechny kluky co se mnou hráli,“ vzpomíná na nezapomenutelný titul brankář Jakub Frček, jenž tehdy patřil mezi největší postavy mistrovského týmu.

Sestavy

HC Oceláři Třinec: Svoboda – Pisarik, Mičulka, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Walaski, Heider, Cienciala – Kovařčík O,. Růžička, Kovařčík M., Christov, Pěnčík, Kofroň, Trčka, Motloch, Pala, Kasala, Lorek, Jašek
HC Energie: Frček – Dvořák, Vaněk, Binias, Blaha, Michálek, Rulík, Veverka, Šafář - Beránek, Molnár, Dimitrov, Rubeš, Hroch, Gorčík, Petrov, Janata, Kohout, Pfister

Branky a nahrávky

13. Kovařčík O. (Kofroň), 42. Růžička – 5. Hroch (Gorčík, Šafář), 42. Šafář (Gorčík), rozh. nájezd Gorčík.