HC Energie Karlovy Vary

Tisková zpráva HC Energie Karlovy Vary před startem Tipsport extraligy

Hokejisté karlovarské Energie vstoupí ve středu 8. září do nového ročníku nejvyšší soutěže, kdy na domácím ledě přivítají brněnskou Kometu. Svěřenci trenéra Martina Pešouta budou chtít i v nadcházejícím těžkém ročníku předvádět atraktivní hokej s cílem minimálně zopakovat postup do předkola play-off, jako se jim to podařilo v posledních dvou sezonách.

Cíle týmu pro sezonu 2021/22

Před dvěma lety jejich tažení vyřazovacími boji nezastavil žádný ze soupeřů, ale pandemie covidu. Letos na jaře energetici postup do předkola play-off zopakovali, nad jejich síly však byly posílené Pardubice. A právě útok na příčky znamenající účast mezi dvanáctkou nejlepších týmů bude cílem družiny Martina Pešouta i v nadcházející sezoně 2021/22. Tým by se i nadále chtěl prezentovat útočnou hrou atraktivní pro diváky, šanci by i v nové sezoně měli dostat talentovaní hráči z Akademie karlovarské Energie.

Finance: Rozpočet, sponzoři a permanentky

Na rozpočtu na nový ročník Tipsport extraligy vedení klubu i nadále pracuje, v tuto chvíli není pro začínající sezonu uzavřen. Drtivá většina partnerů, která klub sponzorovala v uplynulých sezonách, je ale rozhodnuta podpořit Energii i v ročníku 2021/22. HC Energie Karlovy Vary děkuje všem svým partnerům, ať už současným či minulým, za podporu.

Vedení klubu HC Energie Karlovy Vary se rozhodlo automaticky prodloužit platnost permanentních karet ze sezony 2020/21 i do nové sezony 2021/22. Nemalé poděkování pak patří 106 fanouškům, kteří se bez ohledu na tento fakt rozhodli klub v nesnadné době podpořit zakoupením „nové“ permanentky. HC Energie Karlovy Vary si této pomoci nesmírně váží a velice za ni děkuje. Jako důkaz sounáležitosti pak budou jména těchto přispěvatelů zobrazena na klubových dresech, ve kterých karlovarští hokejisté odehrají kompletní ročník nejvyšší české soutěže.

Klub se rozhodl od 23. srpna na základě příznivého vývoje epidemiologické situace v České republice spustit prodej permanentek pro nové zájemce. Zahájen byl rovněž již prodej jednotlivých vstupenek na úvodní extraligové duely a zároveň byla představena možnost nákupu zvýhodněných vstupenek v předprodeji.

Očkování

I přes aktuální příznivou epidemiologickou situaci si vedení klubu i hráči uvědomují společenskou odpovědnost. V současné chvíli je tak očkováno již 95% hráčů A-týmu a vakcinaci podstupují také hráči mládežnických kategorií.

Hráčský kádr

Sestava A-týmu karlovarské Energie prošla během aktuálního přestupové období lehkou proměnou. Do brněnské Komety se vrátila dvojice obránců, kteří v Karlových Varech v uplynulé sezoně hostovali – Dalimil Mikyska a Daniel Kowalczyk. Do jihomoravské metropole se naopak již nevrátil další brněnský bek Libor Zábranský, který zamířil do finského Jukuritu. Po skončení smlouvy již v klubu nepokračují obránce Petr Šenkeřík (nově České Budějovice) a útočníci Tomáš Vildumetz (Šumperk) a Tomáš Mikúš (Zlín). Úspěšnou kariéru již neprodloužil dlouholetý kapitán a klubová legenda Václav Skuhravý.

Klub naopak posílila trojice libereckých hokejistů – obránci Tomáš Havlín a Tomáš Hanousek a útočník Jiří Průžek. Obranu dále vyztužili exboleslavský Ondřej Dlapa, který se do klubu vrátil po dlouhých jedenácti letech, a Lukáš Doudera, který však sezonu začne na hostování v Třebíči, odkud má do Karlových Varů vyřízené střídavé starty. Posilu hlásí i ofenziva Energie, kterou podpoří neproduktivnější hráč uplynulé sezony Chance ligy Patrik Miškář. Na měsíčním tryoutu uspěl obránce Patrik Parkkonen, který si vysloužil dvouletý kontrakt. Vedení klubu HC Energie Karlovy Vary by rádo uvítalo hráče na pozici prvního centra, avšak momentálně se na českém trhu takový hráč bohužel nenachází.

Klub navíc může využít i hráče, kteří sezonu začnou ve druhé nejvyšší soutěži. Hráčem Energie se stal mladý brankář Petr Hamalčík, jenž bude hájit barvy ústeckého Slovanu, Třebíči působí forvard Tomáš Křehlík. V partnerském Sokolově pak působí obránce Petr Vodička či útočníci Otakar Šik, Vít Jiskra nebo Radek Pořízek. Šanci mohou během sezony dostat i talentovaní junioři, kteří za A-tým Energie nastoupili už v uplynulé sezoně.

Z lavičky povede tým už pátou sezonu v řadě hlavní trenér Martin Pešout společně se svými asistenty Tomášem Mariškou a Pavlem Kněžickým. Novými členy realizačního týmu se stali fyzioterapeut Petr Benda a kondiční trenérka Magdalena Magner.

Výraznou změnu hlásí hráčské vedení mužstva, kdy kapitánské céčko po loučícím se Václavu Skuhravém převzal Tomáš Vondráček. Jeho asistenty budou Tomáš Rachůnek a Lukáš Pulpán.

KV Arena

V průběhu jarních měsíců proběhla částečná rekonstrukce multimediální kostky, všechny provozy prošly kompletní opravou a údržbou. Rovněž došlo k opravě spojovacího krčku mezi oběma halami, kde docházelo k prosakování vody a došlo ke generální rekonstrukci. Na dalších opravách a vylepšeních se nadále pracuje.

Partnerské kluby

HC Energie Karlovy Vary bude i v nadcházející sezoně pokračovat ve spolupráci se svými partnerskými kluby, kterými jsou HC Baník Sokolov a HC Stadion Cheb. Dres Sokolova budou v úvodu sezony oblékat již výše zmínění hráči, Baník bude moci využívat také méně vytížených hráčů A-týmu.

Spolupráce pokračuje i s chebským Stadionem, který se i v letošní sezoně účastní 2. ligy. Karlovarský kraj tak bude mít i letos zastoupení ve třech nejvyšších tuzemských soutěžích.

Mládež

S ohledem na výrazně zkrácenou sezonu 2020-21 vinou pandemie koronaviru začaly mládežnické kategorie s přípravou na ledě už během jarních měsíců, během kterých odehrály netradičně i celou řadu zápasů a turnajů.

V klubu po pěti sezonách skončil na pozici trenéra brankářů AČH Lukáš Mensator, který přijal nabídku stát se trenérem brankářů u A-týmu Mladé Boleslavi. Na jeho místo nastoupil Marek Zapletal, který rovněž jako jeho předchůdce bude zastávat i funkci videokouče AČH.

Změny hlásí i trenérské posty u jednotlivých kategorií. Výběr dorostu U16 nově povede Václav Skuhravý, který se stal také manažerem pro hráčský rozvoj. Kategorii U9 povede Ondřej Leština, novým trenérem dovedností AČH se stal Jakub Peslar.

Celoročně pak pokračuje nábor do karlovarské přípravky, ve středu 22. září se pak v KV Areně uskuteční tradiční náborová akce Týden hokeje.

Sestava A-týmu HC Energie Karlovy Vary

Brankáři: Vladislav Habal, Adam Horák, Filip Novotný
Obránci: Ondřej Dlapa, Tomáš Hanousek, Tomáš Havlín, Patrik Parkkonen, Michal Plutnar, Lukáš Pulpán, Martin Rohan, Martin Weinhold
Útočníci: Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Flek, Jan Hladonik, Petr Koblasa, Martin Kohout, Jiří Kulich, Patrik Miškář, Martin Osmík, Jiří Průžek, Tomáš Rachůnek, Tomáš Redlich, Otakar Šik Tomáš Vondráček.