HC Energie Karlovy Vary

Trio energetiků nominováno do reprezentační sedmnáctky

Reprezentační sedmnáctka před prestižním World Hockey Challenge v Kanadě absolvuje ještě vložený test s dvojicí utkání v Salcburku. Ve výběru trenéra Václava Eismanna nechybí ani trojice energetiků - obránce Pavol Cipko a útočníci Matěj Zeman a Jakub Galnor.

Dvojzápas na půdě rakouské akademie, která už několik let spolupracuje s českým svazem, je pro trenéry národního mužstva velmi vítaným přídavkem do kalendáře. Na začátku soutěží se ukázali v dobrém světle hráči, kteří si dosud o reprezentaci neřekli, naopak u některých mohla výkonnost klesnout.

To je v šestnácti letech naprosto normální. A před odletem do Kanady už budou mít Češi jen krátký kemp v Říčanech, kde nebude prostor na zkoušení a vyřazování mladíků. Teď naopak zůstanou doma někteří hráči, u kterých se nominace na vrchol sezony očekává.

V Salcburku nastoupí i trojice energetiků, přičemž hned dva z nich čeká v sedmnáctce premiéra. Obránce Pavol Cipko je aktuálně nejproduktivnějším obránce Extraligy dorostu, když zapsal 12 bodů (2+10), útočník Matěj Zeman je s 11 góly zase nejlepším střelcem nejvyšší dorostenecké soutěže. Třetím do party je pak další forvard Jakub Galnor.

U tří nominovaných ale nemusí nakonec zůstat. Na svou šanci totiž mezi náhradníky čeká i brankář Adam Ebenstreit a útočník Tobiáš Pastor.

Nominace české sedmnáctky

Brankáři:
Břetislav Vystrčil (Mladá Boleslav), Jakub Milota (Třinec), Matyáš Mařík (Plzeň).

Obránci:
Adam Martin Hlinský (Mladá Boleslav), Martin Švec (Pardubice), Pavol Cipko (Karlovy Vary), Aleš Zielinski (Třinec), Alex Kubánek (Slavia Praha), Jan Skok (Plzeň), Marek Chaloupka (Vítkovice).

Útočníci:
Vasyl Špilka (Liberec), Patrik Král, Oskar Lisler (oba Mladá Boleslav), Jakub Galnor, Matěj Zeman (oba Karlovy Vary), Petr Sikora (Třinec), Samuel Drančák (České Budějovice), Maxmilian Curran (Slavia Praha), Adam Benák, Adam Titlbach (oba Plzeň), Sebastian Glas (Vítkovice), Jiří Klíma, Lukáš Král (oba Hradec Králové).

Program zápasů v Salcburku

Pondělí 17. října:
17:00 EC Red Bull Salcburk – Česko

Úterý 18. října:
15:30 EC Red Bull Salcburk – Česko