HC Energie Karlovy Vary

Tým pracoval velmi dobře, těší trenéra páťáků Ondřeje Leštinu

Páťáky v příští sezoně povede Ondřej Leština, ten je sice novým trenérem U11, ale s týmem už je třetím rokem, takže nyní se pouze společně s hráči přesunul do další kategorie. To, že se hráči a trenér dobře znají, bude pro malé hokejisty a hokejistky výhodou, protože je čeká spousta nových věcí.

Hlavní novinkou pro páťáky je to, že poprvé budou hrát na celé hřiště, což je pro ně bezesporu důležitá změna. To je ostatně jasné i jejich trenérovi. „V této kategorii to bude vlastně první rok, kdy se bude hrát na celé hřiště. Takže jsme trénovali především to, abychom zvládli vůbec přejíždět hřiště tam a zpátky. Pro některé děti to byl šok, ale celý tým se s tím popasoval velmi dobře, a vzal si tu práci za svou,“ chválí své svěřence Ondřej Leština.

Hlavní kouč i celý realizační tým je ostatně s přípravou a přístupem svých svěřenců spokojený. „Příprava probíhá velice dobře. Pro kluky a holky je to nový způsob tréninku. S týmem jsem třetím rokem a ty předchozí dva roky to pořád bylo víceméně přizpůsobeno věku. Využívali jsme především implicitní učení, kdy různé dovednosti byly schované ve hře,“ poodhaluje tréninkové taktiky Ondřej Leština.

Páťáky v následující sezoně budou čekat zápasy, které už budou náročnější a víc kontaktnější, a tomu trenéři uzpůsobili i letní přípravu. „Hráli jsme hodně americký fotbal, to kluky a holky velice bavilo. Pomocí hry se učili obsazovat hráče a komunikovat. Jsou schopni obsadit hráče ve hře i mimo led a je do toho rovněž zapojena komunikace a hra do těla,“ popisuje část aktivit v rámci přípravy kouč páťáků.

„Protože ve Varech nebyl led, tak jsme se vrátili ke klasické formě trénování, kdy je úplná absence ledu. Z mého pohledu to ale vůbec není špatně. Kluci a holky si odpočinuli od ledu a o to víc na něj budou natěšeni. Jako zpestření přípravy jsme měli přihlášenou chomutovskou Jarní ligu, kde jsme měli dva turnajové dny,“ říká Ondřej Leština a dodává. „Před volnem nás ještě čeká třídenní turnaj v Plzni, kde bychom měli odehrát deset zápasů. Pak bude následovat měsíční pauza.“

Na poslední otázku ohledně soustředění, Ondřej Leština odpověděl. „Soustředění jsme ještě neměli. Přípravné období bylo postaveno tak, aby bylo náročné, ale aby hráči mohli být v klidu doma a měli volné víkendy. Každopádně máme v plánu na předzávodní období intenzivní týden včetně víkendového soustředění formou příměstského tábora.“

V době uzávěrky tohoto článku, ještě nebyla soutěž páťáků rozlosována a tak jsou pro ně soupeři zatím velkou neznámou. Každopádně vše co se v přípravě naučili a kondička, kterou získali se jim bude v nové sezoně velice hodit.