HC Energie Karlovy Vary

V Energii končí oba Finové, změny i v realizačním týmu

Přestavba A-týmu Energie je v plném proudu. Již dříve byl oznámen odchod devíti hráčů, dres Karlových Varů ale v příští sezoně nebudou oblékat také Iikka Kangasniemi a Joona Huttula. Mění se i realizační tým, po roce končí na postu kondičního trenéra Martin Iterský, kterého nahradí Martin Pospíchal.

V úvodní fázi přestavby skončilo v Energii hned osm hokejistů, před nedávnem byl oznámen i odchod dlouholeté opory Tomáše Rachůnka do jiného extraligového klubu, tím ale výčet jmen na straně odcházejících ještě nekončí. V nadcházející sezoně totiž nebudou dres Karlových Varů oblékat ani obránce Joona Huttula a útočník Iikka Kangasniemi.

„Joona měl svou druhou sezonu v Karlových Varech lepší, než tu první. Své si odehrál, ale rádi bychom na jeho místo přivedli profilově obránce jiného typu, bodově mnohem více aktivnějšího. Iikka je specifický hráč, ale bohužel na posilu ze zahraničí nebyla jeho gólová produktivita taková, jakou jsme od ní očekávali. V tuto chvíli počítáme, že ani on v Energii nebude pokračovat. Oběma hráčům bychom každopádně chtěli za jejich působení v našem klubu poděkovat a přejeme jim mnoho štěstí do dalšího angažmá,“ uvedl na adresu obou finských hráčů Daniel Tobolka, jednatel klubu a jeden z jeho vlastníků.

Vedení klubu už oznámilo prvních sedm jmen, která tým v nové sezoně posílí. Jsou mezi nimi kluboví odchovanci, kteří se vrátili ze zámoří či první ligy, ale také nadějní hráči v dobrém věku, u kterých vedení klubu věří, že mají potenciál se zlepšovat.

„Mužstvo bylo spolu už dlouhou dobu a nebylo schopno překročit svůj stín. Obměna byla nevyhnutelná, pokud chceme tým posunout dopředu. Mnoha hráčům končily smlouvy a přestavba se nabízela. Při stavbě týmu na novou sezonu jsme se zaměřili hlavně na mladší hráče a také kluky se vztahem ke klubu a regionu, našimi odchovanci. Naším cílem je také doplnit mužstvo především o rozdílové hráče. Usilovně na tom pracujeme a věřím, že se nám podaří vše skloubit a sestavit mužstvo konkurenceschopné,“ dodal k aktuální tvorbě sestavy Tobolka s tím, že fanoušci Energie by se měli brzy dočkat dalších nových jmen v sestavě, která ještě není zdaleka kompletní.

Změna se nevyhne ani realizačnímu týmu. Již dříve byl oznámen příchod nového trenérského štábu Patera – Moravec – Mensator, dílčí změny nastanou i na dalších pozicích. Po sezoně u týmu končí kondiční trenér Martin Iterský, který svůj úmysl oznámil vedení klubu s předstihem již loni na podzim. Iterský se totiž v létě chystá pracovně do USA a od nového roku chystá rozjezd vlastního podnikání.

Na místo Iterského nastoupí Martin Pospíchal, který v posledních dvou sezonách kondičně připravoval hokejisty sokolovského Baníku.