HC Energie Karlovy Vary

Vladislav Habal pokračuje v Energii, klub uplatnil opci

Karlovarský gólman Vladislav Habal bude energetikem i v nadcházející sezoně 2021/22. Vedení klubu totiž na brzy třicetiletého gólmana uplatnilo opci a zkušený gólman tak utvoří gólmanskou dvojici s Filipem Novotným i v příštím extraligovém ročníku.

Zkušený gólman tak bude v černobílém dresu Energie působit i po svém lednovém návratu na západ Čech. „Jsem moc šťastný, že se klub rozhodl uplatnit opci. V Karlových Varech jsme maximálně spokojený, a tak jsem ani nic jiného neřešil. Nemůžu se už dočkat nové sezony,“ říká k prodloužení svého angažmá na západě Čech Vladislav Habal.

Odchovanec sokolovského hokeje tak naváže na svůj povedený restart v klubu, za který v závěru ročníku 2020/21 odchytal včetně play-off devět utkání a povedenými výkony si vysloužil i starty ve vyřazovací fázi soutěže. „Jsem moc rád, že se Vláďa své role zhostil tak, jak se jí zhostil. Proto jsme se rozhodli uplatnit roční opci, kterou má ve smlouvě a v Karlových Varech tak bude pokračovat i nadále,“ řekl k setrvání brankáře Habala hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.