HC Energie Karlovy Vary

Zemřel člen Síně slávy karlovarského hokeje, dlouholetý brankář klubu Vladimír Šuchman

Další smutnou zprávu se vedení klubu dozvědělo o úmrtí jednoho ze svých bývalých hráčů. Ve čtvrtek 3. prosince ve věku 83 let náhle zemřel dlouholetý brankář karlovarského klubu pan Vladimír Šuchman.

S chytáním se seznámil v osmi letech v Plzni, kde již jako dorostenec nakoukl do týmu hrající nejvyšší soutěž dospělých. Protože nebyl plnoletý, hrát mistrovské zápasy za dospělé v té době ještě nemohl. To se mu poštěstilo až o rok později v sezoně 1955/56. Do Karlových Varů přišel poprvé v sezoně 1956/57, kdy v lázeňském městě hostoval jako voják z Dukly Litoměřice, kam dostal povolávací rozkaz. Druhý rok si již „odkroutil“ v Litoměřicích. Z vojny se vrátil do Plzně, ale v lednu 1961 se znovu objevil v K. Varech a v lázeňském městě nakonec zůstal natrvalo. V našem klubu odchytal 12 sezon a brankářské náčiní odložil až po sezoně 1970/71. Po skončení hráčské kariéry pracoval několik let ve výboru tělovýchovné jednoty Slavia Karlovy Vary.

Vedení klubu společně se všemi fanoušky a pamětníky brankářského umění Vladimíra Šuchmana, touto cestou vyjadřuje hlubokou soustrast celé rodině.

Profil Vladimíra Šuchmana v Síni slávy karlovarského hokeje

1956 – po utkání s B týmem Sovětského svazu klečící v první řadě uprostřed

1963-64 Vladimír Šuchman v prostřední řadě drahý zprava s hokejkou přes rameno

1967-68 – klečící uprostřed první řady