HC Energie Karlovy Vary

Energie padla s Libercem i na dno tabulky

Energie vyrazila bojovat o důležité body do Liberce. Úvod utkání nezačal dobře, již ve třetí minutě posunul Bílé Tygry do vedení Tomáš Galvas. Energetici dokázali rychle vyrovnat a to v přesilové hře zásluhou Ondřeje Beránka. Pak ale přišla na řadu druhá třetina, kde Karlovarští totálně propadli a prohráli ji 0:3. Nejprve v oslabení skóroval Kelly Klíma a poté Martin Faško-Rudáš a Martin Ryšavý. Ve třetí třetině byla hra hodně kouskovaná, ale v závěru ještě kosmeticky upravil skóre David Moravec a Liberec se tak mohl radovat z výhry 4:2.
Tipsport extraliga, 7. kolo, út 1.10.2024, Liberec, Home Credit Arena
Bílí Tygři Liberec
HC Energie Karlovy Vary
4:2
1:1, 3:0, 0:1
Branky a nahrávky: 02:54 Galvas (Derner, Musil; 5/5), 25:50 Klima (Faško-Rudáš; 4/5), 28:39 Faško-Rudáš (Lantoši, Ivan; 5/4), 32:19 Ryšavý (Musil; 5/5) – 04:28 Beránek (Jaks, Černoch; 5/4), 58:49 Moravec (Gríger, Procházka; 5/5). Rozhodčí: Hradil, Kika – Rampír, Axman. Diváci: 3426. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 30:33 (10:7, 11:11, 9:15). Zblokované střely: 10:25. Hity: 6:6. Vhazování: 36:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.
Rozhodčí: Hradil, Kika – Rampír, Axman
vyloučení3:5
využití1:1
oslabení1:0
střely na branku30:33
zblokované střely10:25
hity6:6
vhazování36:28
diváci3426
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Ivan, Budík, Aubrecht, Melancon, Derner, Galvas, Petrovický, Krutil – Lantoši, Filippi, Faško-Rudáš – Flynn, Bulíř, Thomas – Ryšavý, Musil, Klima – Petrovský, Jansa, Zachar.
HC Energie Karlovy Vary: Frodl – Mamčics, Jaks, Reunanen, Moravec, Mikyska, Plutnar, Šalda – Čihař, Černoch, Beránek – Jiskra, Gríger, Procházka – Kupčo, Salsten, Kofroň – Redlich, Šír, Koffer.

Komentář k utkání

Honbu za první domácí výhrou načali Tygři ve 3. minutě, kdy přetavil tlak po konci přesilovky v branku šikovně skrytou střelou Tomáš Galvas - 1:0. O necelých sto sekund později ale přispěchali s vyrovnáním energetici a teč Ondřeje Beránka spadla za bezmocného Petra Kváču - 1:1. Ve zbytku této části hry měly více ze hry šelmy, gólmani obou stran ale byli ve svých pozicích jistí.

Liberečtí zahajovali úvod druhé části v oslabení, přesto v něm dokázali udeřit. Faško-Rudáš brilantně vybojoval puk za brankou, odkud jej nabídl Kellymu Klímovi, jenž se proti Frodlovi nemýlil - 2:1. Nedlouho před polovinou duelu navíc zužitkoval početní výhodu po skvělém průjezdu Lantošiho Martin Faško-Rudáš z voleje, chvíli poté následně důrazně dorážel Martin Ryšavý a Liberec vedl už o tři góly - 4:1.

Třetí dvacetiminutovku domácí rozhodně nechtěli podcenit a nepolevovali ve své snaze o navýšení náskoku. V samotném závěru utkání se naopak podařilo korigovat skóre za Energii Davidu Moravcovi ze slotu, ze změn skóre to již však bylo vše. Energetici prohráli po třetí za sebou a v extraligové tabulce padli na samotné dno.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (asistent trenéra Bílí Tygři Liberec): Pro nás jsou to velice cenné tři body. Bylo to páté domácí utkání a jsme nesmírně šťastní, že bereme doma první tři body v sezóně. Za to patří celému týmu velká pochvala. První třetina byla vyrovnaná, šli jsme do vedení a trochu nás mrzel gól, kdy jsme nechali soupeře srovnat. Ve druhé třetině jsme ale vstřelili důležitý gól v oslabení, odskočili na 2:1 a pak přidali branku v přesilovce. Druhá třetina podle mě rozhodla o utkání, protože jsme v ní proměnili své šance a zápas dovedli do vítězného konce. Vzadu jsme měli spolehlivě chytajícího Petra Kváču a mančaft si šel za vítězstvím.

Pavel Patera (hlavní trenér HC Energie Karlovy Vary): Poslední dobou máme zápasy jako přes kopírák. Do utkání jsme vstoupili podobně jako Liberec, první třetina byla vyrovnaná. Ve druhé třetině jsme měli tři čtyři minuty více ze hry a vynutili jsme si přesilovou hru. Ale namísto toho, abychom soupeře dorazili, jsme ho nechali nakopnout a během pár minut jsme dostali tři góly a tam se zápas rozhodl. Pak už jsme tahali za kratší konec provazu.

Související články

Preview k zápasu | před 2 dny

Na sever! Energii čeká utkání v Liberci