HC Energie Karlovy Vary

Na sever! Energii čeká utkání v Liberci

Úterní kolo nabídne souboj dvou celků, kterým nevyšel úvod sezóny a jistě chtějí být v tabulce výš. Liberec většina expertů pasovala do elitní čtyřky, karlovarská Energie by zase ráda byla v klidném středu tabulky. Oba soupeři potřebují body jako sůl. Kdo se bude radovat po vzájemném souboji? Odpověď dostaneme už v úterý. Utkání startuje v 18:00.
Kde utkání sledovat:
Online přenos

O soupeři

Liberečtí hokejisté mají aktuálně na svém kontě 7 bodů. Jistě si představovali lepší vstup do soutěže, která však ukazuje od prvního kola svou neskutečnou kvalitu a vyrovnanost. V prvním kole vybojovala Pešánova družina tři body v Brně. Na další tříbodové vítězství zatím čeká. Naposledy v neděli změřil Liberec síly na domácím ledě z Kladnem a bral bod. Rytíři totiž uspěli v nájezdech.

Bílí Tygři byli před sezonou velmi agilní na přestupovém trhu. V jejich dresu najdeme navrátivšího brankáře Petra Kváču, obránce Radima Šimka s Michaelem Krutilem a útočníky Adama Musila, Martina Ryšavého, Christiana Thomase a Róberta Lantošiho, jenž je jednoznačně nejzvučnější předsezónní posilou. Na jejích úplném začátku ještě tým doplnili Filip Jansa s Jonášem Peterkem, kterými Liberec doplnil soupisku kvůli početné marodce v útočných řadách.

Produktivitě Liberce zatím vládne slovenské duo Martin Faško-Rudáš - Róbert Lantoši, oba mají shodně bilanci pěti bodů (3+2). Pouze o bod za nimi jsou v závěsu obránci Michal Ivan a T. J. Melancon. Na své bodové žně z minulé sezóny zatím nenavázal kapitán Tomáš Filippi, který doposud nasbíral pouhé 2 asistence. Stále je ale nejnasazovanějším útočníkem, což značí, že mu trenér Pešán stále věří.

Z kabiny Energie

Rovněž Energetici budou mít velkou motivaci na severu uspět. Jejich výsledky jsou zatím jako na houpačce. Po porážkách v prvních dvou kolech následovaly dvě vítězství. Aktuálně jsou to ale zase dvě porážky v řadě. Statistickým pohledem by tedy měly následovat dvě vítězství, potvrdí se to?

Svěřenci trenérského dua Patera – Moravec stále doplácí na neproduktivitu. Jejich svěřenci vstřelili pouhých 12 branek. Hůře jsou na tom už jen dva týmy – Plzeň a brněnská Kometa. V nedělním duelu s Vítkovicemi tomu šli přitom naproti. Svého soupeře zasypali celkem 44 pokusy. Ujaly se ale bohužel jen dva, což na lepší výsledek nestačilo.

„Byl to zápas hlavně o nás. My jsme dostali blbý góly, nedali ty, co jsme dát měli. Můžeme to vyčítat jenom sami sobě,“ hodnotil stručně, ale výstižně, nepovedený duel s Vítkovicemi kapitán Energie Jiří Černoch.

Na čele týmové produktivity je kapitán Jiří Černoch (2+3) s finským obráncem Tarmo Reunanenem /1+4). Nejlepším střelcem je třígólový Ondřej Beránek, jenž vsítil hattrick do sítě hradeckého Mountfieldu. Za zmínku stojí ještě ve formě hrající obránce Michal Plutnar, jenž v nedělním utkání s Vítkovicemi zapsal dvě gólové nahrávky a řekl si o stálé místo v sestavě.

Energie dále v sestavě postrádá Ondřeje Dlapu, který rehabilituje po dubnové operaci. V posledních duelech chyběli ze zdravotních důvodů také útočníci Arttu Ilomäki a Robin Sapoušek, stejně jako kvůli nemoci Daniel Kružík. Zda se někdo z nich vrátí do sestavy už proti Liberci bude jasné po úterním dopoledním rozbruslení.