HC Energie Karlovy Vary

Vítězná série skončila, Energie padla v Hradci

Energetici svůj zápas v Hradci Králové nerozehráli špatně, protože již v osmé minutě šli do vedení zásluhou Tomáše Redlicha. Poté ale přišel pětiminutový výpadek a Hradec se dostal do vedení 4:1, když se trefili Jakub Pour, Patrik Miškář, Ryan Dmowski a Alex Tamáši. Ve druhé třetině skóre navýšil svou druhou trefou v zápase Jakub Pour a stanovil tak skóre na konečných 5:1 pro Mountfield. Energie tak padla poprvé po čtyřech zápasech, v pátek sem může na vítěznou vlnu vrátit v Olomouci.
Tipsport extraliga, 17. kolo, st 16.10.2024, Hradec Králové, ČPP ARÉNA
Mountfield HK
HC Energie Karlovy Vary
5:1
4:1, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 12:18 Pour (Perret, Jergl; 5/4), 13:06 Miškář (Pavlík, Pavelka; 5/5), 13:43 Dmowski (P. Moravec; 5/5), 17:40 Tamáši (Šťastný; 5/4), 22:30 Pour (5/5) – 07:19 Redlich (Šír, Reunanen; 5/5). Rozhodčí: Jaroš, Ondráček – Hynek, Štěpánek. Diváci: 3369. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Střely na branku: 40:23 (20:7, 17:5, 3:11). Zblokované střely: 21:11. Hity: 4:7. Vhazování: 39:34. Průběh utkání: 0:1, 5:1.
Rozhodčí: Jaroš, Ondráček – Hynek, Štěpánek
vyloučení3:6
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku40:23
zblokované střely21:11
hity4:7
vhazování39:34
diváci3369
Mountfield HK: F. Novotný – Freibergs, Mudrák, Kalina, McCormack, Pláněk, Pavelka, Bučko – Perret, Tamáši, Jergl – Pavlík, Miškář, Šťastný – A. Novotný, Batna, Pour – P. Moravec, Bunnaman, Dmowski – Štohanzl.
HC Energie Karlovy Vary: Frodl (20. Habal) – D. Moravec, Jaks, Reunanen, Plutnar, Mamčics, Mikyska, Rulík – Čihař, Černoch, Beránek – Jiskra, Gríger, Procházka – Sapoušek, Salsten, Kofroň – Redlich, Šír, Kružík.

Komentář k utkání

První větší šanci v zápase si připsal Ryan Dmowski, který dorážel kotouč, ale jeho pokus zablokoval jeden z karlovarských obránců. Krátce po této šanci se Energetikům nabídla výhoda přesilové hry. Ta se jim ale vůbec nevyvedla, a tak skóre zůstává prozatím 0:0. V čase 7:19 vymyslel Tarmo Reunanen další nádhernou přihrávku, když poslal přesný lob na hokejku Jana Šíra, který kotouč přiťukl Tomáši Redlichovi a ten poslal Energii do vedení 1:0.

Poté dostal výhodu přesilové hry i Mountfield. Ten svou přesilovou hru dokázal využít, konkrétně Jakub Pour - 1:1. Za necelou minutu si Hradec vzal vedení na svou stranu. Jordan Perret nahazoval od modré čáry a Patrik Miškář měl dostatek času na to aby kotouč natřikrát dorazil za Frodlova záda - 2:1. A o 37 vteřin později už to bylo 3:1. K Ryanu Dmowskimu se dostal odražený kotouč, který zavěsil pod břevno Frodlovy branky - 3:1. V 17. minutě měl Hradec k dispozici další přesilovou hru. A i tu dokázal využít konkrétně Alex Tamáši - 4:1 a to už pro Energii vypadalo hodně bledě, protože po první dvacetiminutovce prohrávala 4:1.

Z kraje druhé třetiny se nechal vyloučit Tomáš Redlich a Mountfield tak mohl rozehrát svou další přesilovou hru. Tu sice nevyužil, ale ihned po jejím skončení přidal pátý hradecký gól Jakub Pour a překonal tak vystřídavšího Habala. - 5:1. Další nebezpečnou akci měl na hokejce Aleš Jergl, který ujížděl sám na Vladislava Habala, ale karlovarský gólman dokázal včas uzavřít mezírku mezi betony. První polovina druhé třetiny moc šancí nenabídla, hra byla velmi rozkouskovaná. Ve 35. minutě hrál Mountfield další přesilovou hru. v ní měl několik slibných šancí, ale žádná z nich se neujala. V závěru druhé třetiny Dávid Gríger střílel z pravého kruhu a odražený kotouč se dostal k Robinu Sapouškovi, ten ale z dorážky přestřelil a stále tak čeká na svůj první bod v sezóně. Dále se už nic nestalo a po 40. minutách hry platilo skóre5:1.

Energetici vstoupili do třetí třetiny aktivně, nejdříve pálil Michal Plutnar, poté z druhé strany Tomáš Redlich, ale ani jedna střela neskončila za zády Novotného. Velikou příležitost měl také Vojtěch Čihař, který předvedl opět krásnou stahovačku, ale ani tentokrát to neskončilo gólem. Karlovarští měli po delší době k dispozici přesilovou hru, ale ani třetí početní výhodu nevyužili. Energetici i nadále obstřelovali branku Filipa Novotného, ale žádná rána nebyla gólová. Hradec se už ve třetí třetině nikam nehnal a spíše bránil svůj náskok, a to se mu také povedlo a ubránil tak svoje vedení 5:1.

Ohlasy trenérů

Peter Frühauf (Mountfield HK):Soupeř byl prvních deset minut určitě lepší. My jsme byli o hodně slabší v osobních soubojích a nezastavovali jsme v pozicích, kde jsme měli zodpovědnost – jak v obraně, tak na forčeku. V tu dobu jsme si ale pomohli speciálními týmy, jak v přesilovce, tak v oslabení. Jsme rádi, že jsme z naší aktivní hry dali góly, které nás trochu uklidnily. Potom jsme se až na pár situací drželi systému až do konce zápasu. Kluci to nevzali na lehkou váhu ani po druhé třetině, byli koncentrovaní a udrželi tempo až do konce zápasu, za což jim patří obrovský dík.

David Moravec (HC Energie Karlovy Vary):Zápas se zlomil v první třetině. Sice jsme dali první gól, ale trestuhodně jsme prohospodařili dvě přesilovky, které jsme nehráli vůbec dobře. Soupeř potom naopak dvě využil. Hradec měl lepší pohyb a hrál daleko bezpečnější puky, my jsme se snažili vrátit zpátky do zápasu, ale pořád se nám to nedařilo. Soupeř hrál až do konce zápasu velmi chytře.

Související články