HC Energie Karlovy Vary

Venkovní série pokračuje, Energie míří do Hradce

Energetici aktuálně drží sérii čtyř vítězných duelů v řadě. Prodlouží ji ve středu v Hradci Králové? Na ledě Mountfieldu loni vyhráli obě utkání, letos jsou ale svěřenci trenéra Martince doma silní. Jak dopadne druhý vzájemný zápas sezóny? Rozuzlení padne ve středu. Utkání startuje v 18 hodin.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
| O2 TV

Z tábora Hradce

Po špatném vstupu do sezóny, kterou Mountfield načal čtyřmi porážkami, se výsledkově zvedá. Z posledních pěti zápasů vyválčil 8 bodů a odpoutal se ode dna. Zatímco venku se krutě nedaří, v tabulce domácích zápasů patří Hradci Králové čtvrtá příčka. Na svém ledě prohrál po šedesáti minutách pouze jednou, hned v prvním duelu s brněnskou Kometou. Od té doby ale boduje. Naposledy to odnesly v neděli poměrem 4:1 České Budějovice.

Jestli má Mountfield někde rezervy, pak jednoznačně v produktivitě. Nejproduktivnější hráči mají na kontě pouhých 6 kanadských bodů. Konkrétně se jedná o Jakub Poura (5+1) a Jordanna Perreta (2+4). Nejproduktivnějším obráncem je lotyšský reprezentant Ralfs Freibergs (2+2). Nejistá je situace také v brankovišti, kde se oba muži s maskou střídají a nedá se říct, kdo je týmovou jedničkou. O jeden start více zatím zapsal zkušenější Filip Novotný, jenž se pyšní úspěšností zákroků 91,56%.

První vzájemný duel ovládla Energie, která otočila nepříznivý stav a zvítězila 6:3. Hattrickem se blýsknul aktuálně nejlepší střelec extraligy . Prosadí se také ve středečním utkání? Mountfield v mezičase přivedl zvučnou posilu. Kádr doplnil všestranný kanadský útočník Connor Bunnaman, jenž má na svém kontě 58 startů v NHL. V neděli ještě v sestavě chyběl. Dá se proto očekávat, že si svou extraligovou premiéru odbyde ve středu proti Energii.

Z tábora Energie

Energetici jsou na vlně! Aby také ne. Aktuálně drží sérii čtyř vítězství. Na skvěle zvládnuté západočeské derby dokázali navázat v Třinci. Kromě třech bodů je jistě potěšující samotný výkon. Úřadujícího šampiona totiž statisticky přehráli ve všech směrech. Skvělou formu potvrdil útočník Dávid Gríger, který v utkání zapsal bilanci 2+1 a bodoval již v pátém utkání za sebou. Premiérovou branku v karlovarském dresu zapsal důrazný centr Jan Šír.

Dlouhodobě chybějícího Ondřeje Dlapu na marodce doplnil smolař Arttu Ilömaki, jenž po tvrdém zákroku nedohrál utkání v Třinci a nad jehož startem v nejbližším zápase visí otazník.