HC Energie Karlovy Vary

Energie porazila Chomutov. Parádně se trefil Plutnar

Předposlední souboj před začátkem extraligového ročníku sehráli svěřenci Pavla Patery s chomutovskými Piráty. Karlovarští si vytvořili dvoubrankový náskok v první třetině, který sice Chomutov stáhl, avšak přes veškerou snahu nedotáhl. Karlovy Vary si tak připisují v závěru přípravy výhru. Asistenci si připsal také chomutovský odchovanec a nyní hráč Energie Vojtěch Čihař.
Příprava na sezonu, přát., čt 5.9.2024, ROCKNET ARÉNA
Piráti Chomutov
HC Energie Karlovy Vary
2:3
0:2, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 40. Fronk (TS), 43. Hübl (Kadeřávek) – 7. Beránek (Jiskra), 19. Černoch (Čihař, Sapoušek), 33. Plutnar (Beránek, Jiskra).
Rozhodčí: Valenta, Hucl – Malý, Charvát
vyloučení5:4
využití1:0
oslabení0:0
diváci1234
Piráti Chomutov: Jekel – Kadeřávek, Březák, Němec, Baláž, Husinecký, Seemann, Poizl – Fronk, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, T. Svoboda – Berka, Hejcman, Guman – Sklenář, Koblížek, Mála – J. Svoboda
HC Energie Karlovy Vary: Hamalčík – Plutnar, Mamčics, Šalda, Moravec, Mikyska, Rulík – Beránek, Jiskra, Kofroň – Kružík, Salsten, Procházka – Sapoušek, Černoch, Čihař – Koffer, Šír, Redlich

Komentář k utkání

Družina Pavla Patery nastoupila k předposlednímu přípravnému duelu na ledě Chomutova, kde po první třetiny vedla o dvě branky. Úvodní větší akci si připravil Tomáš Redlich, jenž zůstal volný mezi kruhy a jeho bombu lapil Jekel do svých spár. Vzápětí se ukázal Ondřej Procházka, ale ani urostlý karlovarský útočník nenašel recept na gólmana Chomutova. V 7. minutě však využil zaváhání obrany Pirátů Ondřej Beránek, který číhal na Jiskrovu přihrávku zpoza brány a otevřel gólový účet utkání - 0:1. V polovině třetiny mohli domácí srovnat po podobné šanci Karlových Varů, a však na Martina Tůmu vytasil Hamalčík rameno. Horní tyčku v 18. minutě pak rozezněl střelou po vhazování Vojtěch Čihař. Posléze si chomutovský odchovanec Čihař připsal asistenci, kdy objel branku Pirátů a poslal kotouč na zadní tyčku, kde si bez větší obtíží poradil Jiří Černoch - 0:2.

V aktivní hře energetici pokračovali i ve druhém dějství. Blízko navýšení byl Jan Šír střelou z bekhendu, vzápětí se hra otočila a zahrozili domácí. Na konci akce stál Štěpán Němec, jehož dělovku z mezikruží znovu zlikvidoval brankář Energie ramenem. Byli to však znovu hosté, kteří rozjásali své fanoušky. Ve 33. minutě se při signalizované výhodě předvedl svou sólo akcí Michal Plutnar, který oklamal dva bránící hráče a bekhendovým zakončením poslal Karlovarské do tříbrankového vedení - 0:3. O pár minut později ujížděl sám na branku Energie Jiří Fronk, jenž byl při zakončení faulován a bylo nařízené trestné střílení. Toho se ujal znovu Jiří Fronk a střelou pod ruku propálil Hamalčíka a snížil gólové manko - 1:3.

Piráti však ve 43. minutě zadělali na drama, když si Patrik Kadeřávek vyměnil kotouč s Viktorem Hüblem, který už zakončoval do prázdné klece - 2:3. Karlovarští si mohli vzít zpět dvoubrankový náskok, když se Rulíkova dělovka odrazila od zadního mantinelu k Ondřeji Beránkovi, před kterým zívala prázdná brázda. Sitauci si Chomutov zkomplikoval vyloučeními a Karlovarští měli k dispozici 30 vteřin dvojitou početní převahu. V níž se pokoušel uspět Jiskra, ale chomutovský brankář přečetl jeho úmysly a skóre zůstalo neměnné. Karlovy Vary uspěly v předposlední prověrce těsným náskokem.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (HC Energie Karlovy Vary): „Do zápasu jsme dobře vstoupili. V první třetině jsme měli daleko více ze hry a vstřelili jsme dva hezké góly. Od druhé třetiny se hra srovnala a přestali jsme hrát jednoduše, čímž jsme nabídli Chomutovu několik šancí. Paradoxně se nám podařilo navýšit náskok na 3:0. Výsledek jsme si měli pohlídat do konce druhé třetiny, ale nestalo se tak. Nabídli jsme soupeři šanci do třetí třetiny, kde jsme udělali jednu větší chybu, za kterou nás zkušení hráči Chomutova potrestali. Závěr utkání jsme odehráli slušně.“

Související články