HC Energie Karlovy Vary

Příprava je před finišem, ve čtvrtek hrajeme v Chomutově

Do cílové rovinky už míří zápasová příprava našich hokejistů před novým ročníkem Tipsport extraligy. Předposlední test čeká na svěřence trenéra Pavla Patery na ledě chomutovských Pirátů. Jak dopadne souboj s bývalým trenérem Energie Martinem Pešoutem? Sledujte ve čtvrtek od 17:30.


Kde utkání sledovat:
Online přenos

Stream (Tipsport)
VSTUPENKY

O soupeři

Chomutov má za sebou úspěšnou uplynulou sezonu. Svěřenci bývalého dlouholetého trenéra Energie Martina Pešouta totiž svou cestu za postupem do Maxa ligy zvládli na výbornou. Po vítězství v základní skupině a následné nadstavbě uspěli i v následném play-off. V něm postupně pražské Kobře, Letňanům a Vyškovu nepovolili jedinou výhru. V nervydrásajícím finále s Havířovem pak uspěli v rozhodujícím sedmém zápas, který vyhráli na ledě soupeře poměrem 3:2 a po letech postoupil opět do druhé nejvyšší soutěže.

Piráti do Maxa ligy skládají zajímavý kádr. V kariéře pokračují dlouholeté litvínovské legendy Viktor Hübl a František Lukeš, tým ale doplnili i extraligou prověřený útočník Jiří Fronk, talentovaný mladík Vojtěch Husinecký, nebo brankář Pavel Jekel, který utvoří gólmanskou dvojici se zkušeným Miroslavem Petráskem.

Chomutovští v přípravě doposud odehráli devět přípravných duelů a hned v šesti z nich dokázali uspět. Kromě soupeřů z Maxa ligy ale dokázali porazit i extraligové Kladno, či dvakrát partnerský klub Energie ze Sokolova. Souboj s Karlovými Vary bude pro Chomutov generálkou na nový ročník druhé nejvyšší soutěže.

Z kabiny Energie

Energetici odehráli už sedm přípravných duelů z celkových devíti. Naposledy v úterý podlehli domácím ledě rivalovi z Plzně, když vyrovnaný souboj rozhodla především koncovka, ve které Karlovaráci i přes řadu šancí nedokázali uspět více než jednou, když se v závěru třetí třetiny prosadil kapitán Jiří Černoch.

„Měli jsme dobrý vstup do utkání. Povedla se nám i první třetina, ale nebyli jsme důrazní v zakončení i přesto, že jsme si dokázali vytvořit šance. To určilo ráz hry. Inkasovali jsme laciný gól v obranném pásmu a po prohraném vhazování. Pořád jsme si vytvářeli šance, ale nedokázali jsme je proměnit. Poučení je, že zakončení musí být důraznější a nekompromisnější,“ hodnotil jasný důvod prohry s Plzní asistent trenéra David Moravec.

Dobrou zprávou pro energetiky je, že po zranění vůbec poprvé naskočil do zápasu (vyjma sobotní pražské exhibice) reprezentační útočník Ondřej Beránek.

„Vždycky je těžké naskočit do zápasu po takové pauze. Zas tak dlouhá sice pro mě nebyla, ale je to něco jiného než trénink. Škoda prohry, bylo to hratelné, šancí jsme měli spoustu. Góly jsme nedali, ale věřím, že to zlomíme. Musíme na tom pracovat a bude to dobré,ׅ“ hodnotil duel Beránek.

Po olympijské kvalifikaci se už k týmu opět připojili útočník Eirik Salsten a obránci Janis Jaks a Roberts Mamčics. O tom, jak bude vypadat soupiska pro čtvrteční utkání, bude jasno po dopoledním rozbruslení.

Speciální může být duel, pokud do něj nastoupí, pro mladého útočníka Vojtěcha Čihaře. Mládežnický reprezentant je totiž chomutovským odchovancem a v dresu Pirátů odehrál velkou část své dosavadní hokejové kariéry.

„V Chomutově je vždy skvělá atmosféra. Doufám, že se přijde podívat i celá rodina a na ten zápas se moc těším,“ vyhlíží duel mladý forvard a pokračuje.

„Nebude to nic jednoduchého. Domácí nám nedají nic zadarmo, my nesmíme nic podcenit a dát do toho všechno,“ říká Čihař.