HC Energie Karlovy Vary

Zúžení hráčského kádru. A-tým Energie hlásí změny

Letní přípravné období se blíží ke konci a karlovarská soupiska se postupně formuje do finální podoby. Trenérský štáb Energie oznámil, kteří hráči ze širšího kádru putují na hostování.

Energetici půjdou do nadcházející sezony se stejnou dvojicí maskovaných mužů, se kterou nastupovali na konci uplynulého ročníku. Mezi třemi tyčemi dostanou důvěru talentovaný mladík Jan Bednář a jeho zkušený kolega Filip Novotný.

Brankáři širšího kádru, tedy Ondřej Kuchař s Jakubem Kašparem budou oblékat dres Sokolova.

V partnerském Baníku budou mimo výše zmíněné dvojice působit ještě další energetici. V Sokolově se na sezonu v Chance lize připravují obránci Filip Bernáth, Daniel Zavřel a dlouholetý člen zadních řad Energie Martin Rohan, jenž se v týmu potká se svým bratrem Tomášem. Černožlutý dres je připraven i pro útočníka Jaromíra Kverku.

Po kluzištích druhé nejvyšší české soutěže se budou prohánět ještě další tři karlovarské tváře. V Litoměřicích zůstávají i letos stálice mládežnických reprezentací - Otakar Šik s Františkem Klejnou, na hostování v Ústí nad Labem se připravuje Tomáš Vildumetz. O smlouvu v prvoligové Kadani pak bojuje Michal Hotěk.

Nadějní mladíci Adam Křemen s Davidem Turečkem začnou sezonu v juniorské soutěži.

Trenéři měli během přípravy k dispozici také trojici hráčů na zkoušku. Obránci Ondřej Gabrhelík s Adlofem Strakou, ani forvard Ján Blaško si však extraligovou smlouvu nevybojovali.

Všichni hráči, kteří jsou na hostování, mají do Karlových Varů vyřízené střídavé starty.

Aktuální kádr A-týmu

Brankáři: Filip Novotný, Jan Bednář

Obránci: Dominik Graňák, Michal Plutnar, Petr Šenkeřík, Vladimír Eminger, Branislav Kubka, Ondřej Šafář, Adam Rulík, Matěj Stříteský.

Útočníci: Václav Skuhravý, Tomáš Rachůnek, Jakub Flek, Dávid Gríger, Tomáš Mikúš, Ondřej Beránek, Sebastian Gorčík, Petr Koblasa, Martin Kohout, Tomáš Knotek, Adam Raška, Nicolas Hlava, Tomáš Vondráček