HC Energie Karlovy Vary

Vítěznou šňůru juniorům přetrhl Přerov

Jednou to sice přijít muselo, ale to že junioři padli s týmem Zubr Přerov, je trochu překvapivé, protože v předchozím duelu měli navrch energetici. I když na druhou stranu odplata je hodně silná motivace a ještě silnější je opustit poslední místo tabulky. Pikantní je, že přerovští mladíci své hosty porazili 5:2, tedy za úplně stejného skóre, kterým ve Varech padli. Hořkou příchuť tak měl první gól v letošní sezoně pro Tobiáše Pastora. Dalším karlovarským střelcem byl Matyáš Váňa.
DHL Extraliga juniorů, 17. kolo, so 26.10.2024, Přerov, Zimní stadion
HC ZUBR Přerov
HC Energie Karlovy Vary
5:2
1:0, 2:1, 2:1
Branky a nahrávky: 15:32 Kuchta (Buršík, Ozollapa; 5/4), 25:45 Dobřecký (Šišák, M. Hanák; 5/4), 37:17 J. Hanák (M. Hanák; 5/5), 41:40 Nášel (Koudela, Kuchta; 5/5), 58:41 Netopil (Nášel, Kuchta; 5/5) – 25:11 M. Váňa (Varvařovský; 4/5), 53:01 Pastor (Janata, Dyk; 5/5). Rozhodčí: Hradil, Cabák – Bartoň, Tvrdý. Diváci: 148. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 33:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Rozhodčí: Hradil, Cabák – Bartoň, Tvrdý
vyloučení4:8
využití2:0
oslabení0:1
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci148
HC ZUBR Přerov: Ryšavý – Pala, Polame, Bárta, Šišák, Jarmara, Škňouřil – Ozollapa, Koudela, Mátl, M. Hanák, Dobřecký, Netopil, Buršík, Šindler, Hlávka, Kuchta, Dobša, J. Hanák, Nášel.
HC Energie Karlovy Vary: Oršulák – Holejšovský, Anton, Pelikán, Malý, Zachariáš, Dyk, Postl – Šilhan, Langmeier, Poizl, Dobřemysl, Pastor, V. Váňa, Suchan, Vojáček, Varvařovský, Šmajda, M. Váňa, Janata.

Komentář k utkání

Hned v první minutě musel do akce Michal Oršulák, na kterého se vypravil Tadeáš Hlávka, jehož střelu karlovarský gólman vyrazil. Nahození Vojtěcha Netopila ve třetí minutě zastavila Oršulákova lapačka. A stejně o pár sekund později skončila na druhé straně střela Radka Janaty. Po několika šancích domácích to na Vojtěcha Ryšavého zkusil David Varvařovský, a i přes nepříliš dobrý výhled gólman Přerova zasáhl.

První vyloučení oba týmy ubránily, ale nakonec Energie ve druhém inkasovala, když před Michalem Oršulákem zůstal sám Tobiáš Kuchta, který jakmile dostal z kruhu přihrávku okamžitě pálil - 1:0. Jen tak tak neinkasovali energetici znova v osmnácté minutě, kdy nakonec Vojtěch Netopil nedokázal nadzvednout puk přes ležícího karlovarského gólmana. V závěru první třetiny vzali Karlovarští své hostitele pod tlak, ale srovnání jim to nevyneslo.

Toho se naši mladíci dočkali až v čase 25:11 ve vlastním oslabení, kdy stejně jako den předtím v utkání se Zlínem udeřil Matyáš Váňa. Karlovarský kapitán si cestou k brance vyměnil puk s Davidem Varvařovským a u tyčky ho pak přehod přes Ryšavého beton - 1:1. Radost energetiků však netrvala dlouho, protože Přerovští svou početní výhodu opět využili a vedení jim vrátil Adam Dobřecký - 2:1, který puk poslal do branky mezi Oršulákovými betony. Nápor domácích naši mladíci ředili svými výpady do pásma, ale ani jeden ze střelců se kýžené odměny nedočkal. To se změnilo v čase 37:17, kdy Jan Hanák svůj únik zakončil parádním blafákem do uvolněné části branky - 3:1.

V závěru druhé části měli energetici k dispozici početní výhodu, jejíž část si přenesli do posledního dějství. Parádní šanci měl Radek Janata, který puk málem nacpal do branky u bližší tyčky, ale Ryšavého beton mu vystavil stopku. Tří gólové vedení pak v čase 41:40 Zubrům zařídil Martin Nášel, který dokončil práci Filipa Koudely, jehož střela se odrazila od Oršulákových betonů před něj a puk pak přes bránící hráče prošel nad kruhy odkud pak pálil právě Martin Nášel - 4:1. O chvíli později měl Michal Oršulák plné ruce práce se střelami Tobiáše Kuchty a Martina Nášela.

Vzápětí dostali energetici opět šanci něco s výsledkem udělat v početní výhodě, ale ta opět zůstala ladem. I když tentokrát měli víc šancí, ale jak Jakub Anton tak pak i David Varvařovský ztroskotali na domácím gólmanovi. Antonova střela zaplula do lapačky a Varvařovského pokus skončil v Ryšavého náruči. I po konci přesilovky se karlovarští mladíci drželi v pásmu, ale recept na bránící hráče a gólmana nenašli. To klaplo až poté co se jim podařilo od své branky dostat přerovské hráče a sami se vydali před tu jejich. V čase 53:01 naději pro svůj tým vykřesal Tobiáš Pastor, který do branky tečoval dělovku Radka Janaty od modré - 4:2.

V padesáté páté minutě šanci Samuela Šmajdy na kontaktní gól spálil opět strážce přerovské branky. Po pár sekundách si energetici šanci na srovnání zmařili dvěma vyloučeními, kdy se dokonce přes půl minuty museli bránit ve třech. Oslabení kluci ustáli, i když si jejich hosté z karlovarské branky udělali střelnici. Ve chvíli, kdy už byli energetic ve čtyřech u nich stálo štěstí, protože dvě tutovky domácích nakonec do jejich branky neprošly. A po skončení oslabení šanci Matyáše Hanáka spálil Michal Oršulák. Ten v čase 58:17 zamířil na střídačku a trenéři Energie na led poslali šest hráčů. Tento tah se jim však nevyplatil, protože už v čase 58:41 padl do prázdné branky gól, když od hranice svého pásma mezi dvěma energetiky pálil Vojtěch Netopil - 5:2. A to byla definitivní tečka za tímto zápasem.