HC Energie Karlovy Vary

Po nulovém večeru na Slavii ztráta na play-off vzrostla

P r a h a - Energii se venku střelecky opět nedařilo. Posedmé v sezóně nedala na ledě soupeře ani branku, a tak není divu, že ze Sazka Areny odjela bez bodu. Domácí Slavia si v prvních dvaceti minutách vypracovala tříbrankový náskok, který v poslední třetině ještě navýšila o jeden zásah. Ten byl také jediným, na který nestačil gólman Petr Přikryl, střídající Lukáše Mensatora po nepovedeném úvodním dějství. Ve světle ostatních výsledků tak narostla ztráta Karlových Varů na osmé místo na sedm bodů.
Tipsport Extraliga, 47. kolo, pá 3.2.2006, Zimní stadion Eden
Slavia
Karlovy Vary
4:0
3:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 4. Hruška (Žižka), 9. Bednář (Divíšek), 20. Prorok (Sobotka), 43. Sup (Hruška, Novák). Rozhodčí: Rejthar - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:9, navíc Krajíček (K. Vary) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 4268. Průběh utkání: 4:0.
Slavia: Franěk - Kadlec, Pojkar, Novák, Žižka, Žabka, Graňák, Kolařík, Drtina - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Divíšek, Sup - Hruška, Sobotka, Prorok - Vondrka, Dlouhý
Karlovy Vary: Mensator (od 21. Přikryl) - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, J. Polák, Krajíček - Kumstát, Hurtaj, Nedorost - Dvořák, Kraft, Milan Procházka - Skuhravý, Alinč, Košťál - od 21. Selingr, Pech, Pavelek

Komentář k utkání

Slavia se musela hned v úvodu bránit přesilovce Energie po faulu Žižky na Dvořáka, pro branku Petra Fraňka to ale příliš velké nebezpečí neznamenalo. Naopak v oslabení předložil Sobotka gólovou přihrávku Supovi a hosty od pohromy musel zachraňovat Mensator. Domácí se svojí následnou početní naložili mnohem lépe. V čase 3:53 Žižka nahodil puk před branku a šikovná teč Davida Hrušky ho nasměrovala za Mensatorova záda. Následovala neurovnaná fáze hry. Až v 9. minutě diváky vtáhla opět do dění Tomicova šance. V téže minutě se měnilo skóre podruhé. Divíšek zpoza branky našel volného Bednáře, jenž z blízka prostřelil strážce karlovarské svatyně. Karlovarští si první velkou příležitost vypracovali paradoxně v oslabení. V době, kdy na trestné lavici seděl Košťál, ujel sám Milan Procházka. Naštěstí pro domácí Franěk dobře zasáhl betonem. V 16. minutě se z trestné lavice vracející Duda dostal do přečíslení S Divíškem, jenže prováhal ideální moment k přihrávce a Divíšek již nestačil puk zasunout.Přesto Slavia po první třetině vedla o tři góly. Šestnáct sekund před první sirénou se dostal do úniku Prorok a ač faulovaný, dokázal dostat kotouč do sítě.

Do druhé dvacetiminutovky hosté vystřídali brankáře. Místo Mensatora se postavil do brankoviště Petr Přikryl. Obraz hry odpovídal skóre. Slávisté se příliš nikam nehrnuli. Západočeši se sice snažili, ale v útočné fázi se jim nedařilo. Ve 26. minutě přišly naopak horké chvilky před Přikrylem. Nejprve promáchl v dobré pozici Beránek, vzápětí se ocitl sám před gólmanem hostí Sup. Další vzrušení přinesla 29. minuta. Poté, co se snažil propasírovat puk za Fraňka Dovřák, trefil na druhé straně Tomica tyč. Zbytek prostředního dějství divákům příliš pěkného hokeje nenabídl, přibylo pouze vyloučených.

Na začátku závěrečné části fauloval Milan Procházka, čímž nabídl domácím přesilovku. Ta jim však příliš nevyšla. Slávisté nechali soupeře dvakrát ohrozit Fraňka, jmenovitě Skuhravého. Domácí se prosadili až při hře pět na pět. Ve 43. minutě se dostal k odražené Hruškově střele Michal Sup a před odkrytou brankou nezaváhal. Utkání bylo již rozhodnuté, a tak jedinou motivací pro červenobílé bylo zachování čistého konta Petra Fraňka. Venerovi svěřenci působili poměrně odevzdaným dojmem, a tak příliš starostí domácímu brankáři ani nenadělali. Skóre se již neměnilo ani na druhé straně. Nejblíže k dovršení "bůra" byl v 58. minutě Novák, svůj bekhendový blafák však do zdárného konce nedotáhl. Slavia tedy zvítězila nad svým soupeřem 4:0.

Ohlasy trenérů

Ondřej Weissmann (Slavia): "Vše podstatné se odehrálo v první třetině. Vyšel nám úvod, vypracovali jsme si spoustu šancí, které jsme i proměnili. Pak už jsme si hlídali náskok a snažili se hrát tak, abychom neinkasovali. To se podařilo, takže jsme spokojeni."

Zdeněk Venera (Karlovy Vary): "Doufali jsme, že se nám zde podaří uhrát nějaký bod, ale bylo vidět, že se Slavia poučila z minulého duelu, kdy zde s námi prohrála v prodloužení. Byla od začátku jasně lepší a nedala nám šanci. Od druhé třetiny se hra trochu vyrovnala, ale nevím, jestli to bylo proto, že my jsme se zlepšili, nebo Slavia polevila."