HC Energie Karlovy Vary

V derby úspěšní i dorostenci, junioři podlehli Plzni na nájezdy

Junioři: HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie 1:0 po ts.
Dorost: HC Energie - HC Lasselsberger Plzeň 3:1

Stejně jako karlovarské áčko, tak i mladší kategorie měly v sobotu na programu západočeské derby. V odpoledním utkání na domácím ledě zvítězil dorost 3:1, večer se pokoušeli vyšperkovat výborný den karlovarského hokeje v plzeňské hale junioři. Přestože v základní hrací době ani prodloužení neinkasovali, nakonec si odvezli pouze bod za porážku 0:1 po trestných stříleních. Výborný výkon předvedl především brankář Tomáš Závorka.

Extraliga juniorů, 11. kolo, so 7.10.2006, Zimní stadion Plzeň
Plzeň
Karlovy Vary
1:0sn
0:0, 0:0, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: Kubalík (SN). Rozhodčí: Bolina - Pešek, Ryba. Vyloučení: 7:9, navíc Šimán (PLZ) 10 min. Využití: 0:0. Střely na branku: 41:40.
Plzeň: Halmoši - Martinec, Zeman, Krňoul, Kašpar, Špiler, Černý - Jindra, Holý, Kocman, Sýkora, Pitule, Heřman, Kubalík, Šimán, Setikovský, Holub, Stránský
Karlovy Vary: Závorka - Tollinger, Brnák, Novák, Mašek, Boguský, Schmidt, Satora - Šnajdr, Bauer, Zucker, Kuběna, Baran, Smolík, Sláma, Polák, Tomiš, Mareček, Záhora, Topinka

Komentář k utkání

Domácí začali aktivně, což ještě podpořilo vyloučení Záhory ve 3. minutě. Domácí vyslali na branku Závorky několik povedených střel, ale karlovarský gólman se překonat nenechal. Hosté poprvé zahrozili v 9. minutě, když se do brejku dostal Mareček. Jeho zakončení úspěšné nebylo také díky faulu Holuba. Celá akce skončila velmi nepříjemným střetem s brankářem domácích Halmošim. Asi největší šanci domácích v první třetině měl Stránský, který vystihl chybnou rozehrávku hostí, ale Závorka proti jeho pokusu zasáhl betonem. V poslední minutě první třetiny měli obrovskou šanci karlovarští, kteří se dostali do přečíslení 2 na 1. Tomiš sice dokázal přihrát přes padajícího Plzeňského beka, ale Baran napálil puk přímo do hrudi Halmošiho, který se stačil proti střele přesunout.

Druhá třetině byla převážně bojem o střední pásmo a tak jedinou větší šancí k otevření skóre byla dvouminutová přesilovka domácích 5 na 3. Při signalizovaném vyloučení Maška, fauloval Kuběna a oba hráči byly potrestáni současně. Domácím se ale přesilovka vůbec nepovedla a Závorku ani jednou doopravdy neohrozili. A tak se ani po druhé třetině skóre neměnilo.

Závěrečná třetina byla také značně opatrná, jelikož ani jeden z týmů nehodlal udělat chybu. Domácí sice měli optickou převahu, ale hosté často vyráželi do nebezpečných brejků. Ve 44. minutě nepohlídala plzeňská obrana Zuckera, který se protáhl až před Halmošiho. Avšak plzeňský gólman jeho pokus vyrazil. Ve 48. minutě nadělal Halmošimu starosti Topinka, který zkoušel překvapit plzeňského gólmana zpoza branky. Asi největší šanci hostí zahodil v 59. minutě Šnajdr, který se v brejku sám na brankáře netrefil mezi tyče. A tak se šlo do prodloužení.

Domácí zavřeli hosty v jejich obranné třetině a měli místy až drtivý tlak. Chyběla ale přesná koncovka. Naopak do brejku se dostal Bauer, který ale minul plzeňskou branku. A tak i po 65 minutách zůstalo skóre 0:0. K prvnímu samostatnému nájezdu se postavil Setikovský a střelou nad lapačku vsítil první gól zápasu. Hosté ale na poslední chvíli stačili vyrovnat, když ve třetí sérii překonal Halmošiho s pomocí tyče Kuběna. Ve čtvrté sérii rozhodl o konečném vítězství Plzně Kubalík, který zopakoval úspěšnou střelu nad lapačku Setikovského.