HC Energie Karlovy Vary

Junioři vyhráli základní část, doma v posledním kole rozdrtili Plzeň. Dorost prohrál a končí

Junioři: Energie Karlovy Vary - Lasselsberger Plzeň 5:1
Dorost: Plzeň - Energie 3:1

Karlovarští junioři dnes ukázali, proč se sluní na špici tabulky. V západočeském derby rozdrtili Plzeň 5:1 a mají tak jistotu přímé účasti v play off a navíc se radují i z vítězství v základní části české extraligové skupiny. O výsledku utkání rozhodla první třetina, kde se energetikům povedlo ve 4 minutách vsítit pět branek. Postupně se trefovali Tomiš, Schmidt, Šnajder, Baran a poslední branku Energie vsítil Budínský.
Naproti tomu dorostenci po posledním kole smutní. V Plzni nestačili na lídra tabulky v poměru 1:3 a protože si Liberec poradil s PZ Kladno, do vyřazovacích bojů postupují místo Západočechů mladí tygři ze severu.
Extraliga juniorů, 44. kolo, so 24.2.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Plzeň
5:1
4:0, 0:0, 1:1
Branky a nahrávky: 15. TOmiš(Zucker, Zmeškal), 17. Schmidt (Mašek, Zucker), 18. Šnajdr (Budíncký), 19. Baran (Tomiš, Zucker), 42. Budínský (Sláma, Zmeškal) - 48. Jindra (Kubalík). Vyloučení: 9:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 5:0, 5:1.
Karlovy Vary: Benda - Mašek, Schmidt, Boguský, Tollinger, Satora, Zmečka, Přindiš - Šnajdr, Bauer, Zucker - Baran, Sláma, Polák - Tomiš, Rohan, Budínský - Topinka
Plzeň: Halmoši (21. Ulč) - Martinec, Krajšík, Malý, Zeman, Špiler, Černý - Jindra, Novák, Holý - Kocman, Trojan, Sýkora - Pitule, Benedikt, Heřman - Kubalík, Šimán, Setikovský - Ho¨lub, Plichta.

Komentář k utkání

Po úvodním buly začala pravá západočeská bitva o krále Západních Čech. Začalo se rychle bruslit a tvrdě napadat. Brankáři však mnoho práce neměli. První střela utkání byla vyslána až v 7. minutě a to na gólmana v karlovarské svatyni. Počet střel neodpovídal kvalitě utkání. Slibnou příležitost si v 10. minutě vytvořil domácí Jan Bauer když objel hostující branku a a střelou nad beton se pokoušel překvapit Halmošiho. Diváci už zvedali ruce nad hlavu, ale Bauer trefil pouze boční síť. O pár minut později ujel hostující obraně Boguský a tváří v tvář se postavil plzeňskému gólmanovi, který ho ovšem vychytal. Energie pomalu přebrala iniciativu a zbytek první třetiny se odehrál v její režii. První branku vsítil energetik Norbert Tomiš, když dostal přihrávku zpoza branky od Zuckera a v závaru před brankou se nejlépe zorientoval a prudkou střelou nedal Halmašimu v brance Plzně sebemenší šanci. O dvě minuty později na ukazateli stavu svítila již dvojka v políčku domácích. V přesilové hře 4 na 3 totiž Tomáš Schmidt prostřelil mezi nohama brankáře Lasselsbergeru. Plzeňští hráči nevěděli kde jim hlava stojí a aniž by se naděli, dostali další brankový příděl. Do situace dva na jednoho se dostala dvojice Budínský, Šnajdr. První jmenovaný vyřešil situaci bravurně a po jeho přihrávce se trefil Martin Šnajdr. Když o minut později vstřelil čtvrtou branku Energie Martin Baran, šel se náhradní brankář Lasselsbergeru připravovat na nástup do branky.

Do druhé třetiny nastoupila Plzeň s novým brankářem. Do plzeňské svatyně se postavil Ulč, Ten ovšem na začátku druhého dějství zasahovat nemusel. Naopak na druhé straně se několikrát zapotil Benda, který si svými výbornými zákroky udržel dílčí čisté konto. Plzeň totálně změnila hru a hlavně přístup ke hře. Energie se možná trochu uspokojila se čtyřbrankovým náskokem a také byla několikrát vylučována. To samozřejmě dostávalo Lasselsberger trochu do hry. Když na trestné lavici seděl Budínský, tak domácí obraně ujel Bedenikt. Jeho bekhendová klička byla zastavena opět výborným Bendou v brance karlovarských. Poté si několik dobrých zásahů připsal i plzeňský brankář a stav utkání tak zůstal 4:0. Lasselsberger začal lépe napadat a hra už nebyla tak jasná jako tomu bylo v první třetině. Ač si Plzeň v přesilové hře vytvořila několik velmi slibných šancí, radovat z gólu se nemohla. Puk totiž pravidelně držel v lapačce či náruči. A když se mu to náhodou nepovedlo a puk vyrazil před sebe? Tak tam byla pozorná karlovarská obrana, která kotouč ihned bez rozmyšlení vyhodila ven z obranného pásma. Hráči ze statisícového města dále tlačily na obranu a brankáře Energie, ale vsítit branku se jim nepodařilo. Ve druhé třetině se nikomu nepodařilo vstřelit branku a tak se šlo do třetiny třetí za stavu 4:0.

Třetí třetina dlouho vypadala tak jako ta druhá. Plzeň bylo a malinko lepší, ale hlavně si vytvořila několik brankových situací, které ovšem využít nedokázala. Lasselsberger neměl co ztratit a také to tak vypadalo. Občas zapomínal na zadní vrátka, ale mohl spoléhat na dobrého Ulče v jejich brance, který nestačil pouze na únik Budínského, který vsítil pátou branku Energie. Plzeň se nakonec branky dočkala. Po dvou rychlých vyloučení energetiků měla možnost dlouhé přesilové hry 5 na 3, kterou také patřičně využila. Z levého rohu našel Kubalík přihrávkou mezi kruhy osamoceného Jindru, který překonal Marka Bendu v karlovarské svatyni. Plzeň se nadále nevzdávala možnosti při nejmenším zkorigování výsledku a tlačila se do útočného pásma dále. Modrobílí jako by zařadili ještě vyšší rychlostní stupeň a se stavem 5:1 se pokoušeli ještě něco udělat. Do brejku se dostal Kocman, který ovšem skončil na dnes výborně chytajícím Bendovi. Do konce třetí třetiny se již nic nestalo a Energie si tak zajistila přímou účast ve čtvrtfinále play off.

Do druhé třetiny nastoupila Plzeň s novým brankářem. Do plzeňské svatyně se postavil Ulč, Ten ovšem na začátku druhého dějství zasahovat nemusel. Naopak na druhé straně se několikrát zapotil Benda, který si svými výbornými zákroky udržel dílčí čisté konto. Plzeň totálně změnila hru a hlavně přístup ke hře. Energie se možná trochu uspokojila se čtyřbrankovým náskokem a také byla několikrát vylučována. To samozřejmě dostávalo Lasselsberger trochu do hry. Když na trestné lavici seděl Budínský, tak domácí obraně ujel Bedenikt. Jeho bekhendová klička byla zastavena opět výborným Bendou v brance karlovarských. Poté si několik dobrých zásahů připsal i plzeňský brankář a stav utkání tak zůstal 4:0. Lasselsberger začal lépe napadat a hra už nebyla tak jasná jako tomu bylo v první třetině. Ač si Plzeň v přesilové hře vytvořila několik velmi slibných šancí, radovat z gólu se nemohla. Puk totiž pravidelně držel v lapačce či náruči. A když se mu to náhodou nepovedlo a puk vyrazil před sebe? Tak tam byla pozorná karlovarská obrana, která kotouč ihned bez rozmyšlení vyhodila ven z obranného pásma. Hráči ze statisícového města dále tlačily na obranu a brankáře Energie, ale vsítit branku se jim nepodařilo. Ve druhé třetině se nikomu nepodařilo vstřelit branku a tak se šlo do třetiny třetí za stavu 4:0. Třetí třetina dlouho vypadala tak jako ta druhá. Plzeň bylo a malinko lepší, ale hlavně si vytvořila několik brankových situací, které ovšem využít nedokázala. Lasselsberger neměl co ztratit a také to tak vypadalo. Občas zapomínal na zadní vrátka, ale mohl spoléhat na dobrého Ulče v jejich brance, který nestačil pouze na únik Budínského, který vsítil pátou branku Energie. Plzeň se nakonec branky dočkala. Po dvou rychlých vyloučení energetiků měla možnost dlouhé přesilové hry 5 na 3, kterou také patřičně využila. Z levého rohu našel Kubalík přihrávkou mezi kruhy osamoceného Jindru, který překonal Marka Bendu v karlovarské svatyni. Plzeň se nadále nevzdávala možnosti při nejmenším zkorigování výsledku a tlačila se do útočného pásma dále. Modrobílí jako by zařadili ještě vyšší rychlostní stupeň a se stavem 5:1 se pokoušeli ještě něco udělat. Do brejku se dostal Kocman, který ovšem skončil na dnes výborně chytajícím Bendovi. Do konce třetí třetiny se již nic nestalo a Energie si tak zajistila přímou účast ve čtvrtfinále play off.