HC Energie Karlovy Vary

Dračice na dosah výhře, nakonec ale bez bodu

PARDUBICE - Zajímavý průběh mělo utkání čtrnáctého kola extraligy žen v Pardubicích, kde hostovaly hokejistky Karlových Varů. Domácí hráčky sice od počátku ukazovaly svoji sílu, ale především díky výkonu brankářky Lukešové vedly Dračice ve 3. třetině 2:1. Až v samém závěru se projevila větší zkušenost Pardubických, které si připsaly výhru 3:2. V dalším kole narazí karlovarské Dračice na tým Slavie Praha.
Extraliga žen, 14. kolo, so 25.11.2006, Duhová aréna
Pardubice
Karlovy Vary
3:2
0:0, 0:1, 2:2
Branky K. Varů: Fričová, Pöpperlová. Asistence K. Varů: Radostová, Bauerová, Fričová Věra. Branky Pardubic: Cimburková, Vosyková, Padevětová. Asistence Pardubic: Kopecká, Malinská, Jirková, Siantová, Kmoníčková Ivana. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Zásahy brankářek: 11:47. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Karlovy Vary: Lukešová - Fričová Jana, Hornová, Kotrbáčková Ivana, Kotrbáčková Soňa - Fričová Věra, Bauerová, Wadowská, Hajdová, Pöpperlová, Vaňousová, Radostová, Vlachová

Komentář k utkání

Na led favorizovaných Pardubic nastoupily Dračice se snahou získat aspoň bod. Pardubická děvčata od začátku utkání ukazovala svou sílu a vytvořila si převahu, kterou ale výborným výkonem brankářka Lukešová eliminovala. Kapitulovala až ve 24. minutě, když Cimburková na potřetí dorazila do branky střelu Kopecké a Malinské. Do konce druhé třetiny se pak již stav nezměnil. Do třetí třetiny vstoupily Dračice s velkým odhodláním na změnu skóre a to se povedlo již po 40 sekundách, když Fričová Jana doklepla do sítě přihrávku Bauerové z rohu. Dračice si v této části vytvořily převahu a tu korunovaly ve 48. minutě druhou brankou. Pöpperlová dotlačila do sítě puk po akci Věry Fričové a Radostové. Radost Karlovarských netrvala dlouho, soupeřkám se podařilo opět vyrovnat a ve 48. minutě ve středním pásmu dostala Padevětová přihrávku Ivany Kmoníčkové, protáhla se okolo obránce a nádhernou nechytatelnou střelou nad vyrážečkou brankářky zavěsila do horního růžku. Nakonec se ukázalo, že to byl vítězný gól Pardubických, protože do konce utkání již všechny střely dokázaly brankářky pochytat.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů K. Varů: Dvě třetiny byly hráčky Pardubic jednoznačně lepším družstvem. Přesto odcházely do šaten po dvou třetinách jen s jednogólovým náskokem a to především zásluhou výborného výkonu naší gólmanky. Ve třetí třetině jsme udělali mírnou změnu v naší sestavě. Posílili jsme útok a v naší hře se to projevilo vstřelenými brankami.