HC Energie Karlovy Vary

Gólová smršť ve druhé třetině rozhodla utkání

Junioři: HC Energie - HC Dukla Jihlava 7:1 (0:0, 5:0, 2:1)
Po nevýrazné úvodní dvacetiminutovce to vypadalo, že mnoho gólů tentokrát k vidění nebude. To byl však omyl. Gólovou přestřelku odstartovala Energie ve druhé třetině, kdy hostům téměř nepůjčila kotouč.Výkon Jihlavy se nevídaně zlepšil v závěrečné dvacetiminutovce, na obrat to však nestačilo. Karlovarští mladíci přesvědčivě zvítězili 7:1.
Extraliga juniorů, 1. kolo, pá 30.11.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Jihlava
7:1
0:0, 5:0, 2:1
Branky a nahrávky: 24. Budínský (Topinka, Sláma), 24. Dej (Budínský), 25. Topinka (Schmidt), 32. Dej (Mareček, Budínský), 39. Budínský (Rohan), 57. Schmidt (Rohan), 60. Topinka (Schmidt) - 48. Dzurik. .
Karlovy Vary: Panec - Hruška, Schmidt, Přindiš, Novák, Boguský, Tollinger, Zmeškal, Rohan, Topinka, Záhora, Chaljavin, Mareček, Sláma, Mistorel, Dej, Majer, Budínský, Kroupa, Rohan.
Jihlava: Navrátil - Tábor, Malina, Posmyk, Zelený, Rosendorf, Hájek, Kuřítko, Novák, Pometlo, Komůrka, Láznička, Dvořák, Vacek, Kotlík, Dzurik, Šaršok

Komentář k utkání

První třetina utkání nepřinesla příliš pohledných hokejových akcí. Držení puku se přelévalo průběžně z jednoho týmu na druhý a stejně tak se střídaly i šance. Je však nutno říci, že Karlovarští měli mírně navrch. Dokonce ve čtvrté minutě to vypadalo na nečekaně úspěšný vstup do utkání. To když Karlovarský Mareček střílel z bezprostřední blízkosti na Navrátila, který však střelu ztlumil. Z následného aktivního chumlu se zázračným způsobem povedlo dostat puk až za gólmanova záda, ale rozhodčí současně s výbuchem radosti domácích rozpažil. I další ataky brány byly převážně v podání mladých Energetiků. Jihlava se osmělila až v jedenácté minutě, kdy se pokoušela překvapit domácího brankáře, ale neuspěla. Jak již bylo řečeno, Energie měla mírnou převahu, stav se však změnit nepodařilo.

Do druhé dvacetiminutovky již vstoupily Karlovy Vary o poznání aktivněji než do úvodní části. Téměř většinu času byl jihlavský celek uzavřen ve svém obranném pásmu. A pak přišel karlovarský gólový koncert. Ve 24. minutě se Energetici poprvé radovali regulérně. Po asistencích Slámy a Topinky se trefil Budínský. Jenže to ještě nebyl konec. Ke vstřelení druhé branky potřebovali domácí pouhých několik vteřin. A u akce byl opět Budínský. Tentokrát jako nahrávač na druhou gólovku. Střelcem byl pro tentokrát Dej. Na co si však klást nízké cíle, zaznělo nejspíše o první přestávce v kabině bílo zelených. A tak v čase 24:47 se zvyšovalo již na 3:0 pro domácí tým. Bod za asistenci získal Schmidt a hrotem, který probodl jihlavskou obranu byl Topinka. Domácí strážce brankové čáry příliš práce neměl. Kluziště jakoby se zmenšilo pouze na část před jihlavskou bránou a karlovarskému muži s betony mohlo být na druhé straně docela smutno. 32. minuta a 4:0. Akci zakončil, v dnešním utkání již známá firma, Dej.

Budínský dnes exceluje. Obrana jihlavského mužstva ani poslední překážka v bráně Navrátil pro něj neznamenají větší potíže. Na světlené tabuli se rozsvítil stav 5:0, když vítězně zvedal hokejku po svém, dalším vstřeleném gólu. Stejně velkou radost mohl mít i asistent Rohan. Rolbař mohl mít po druhém dějství teoreticky o něco méně práce, domácí obranná třetina byla téměř netknutá a blyštěla se na dálku.

Do závěrečné třetiny jakoby Jihlava postavila úplně jiný tým. Plně se vžil do role karlovarského celku z druhého dějství. Aktivní přístup zúročil ve 47. minutě Dzurik. Dnes jakoby se týmy v ovládání puku domluvily vždy na jedné třetině. V tomto dějství pro změnu neměl příliš po čem lapat Navrátil, za to jeho brankářský protivník si na málo práce stěžovat nemohl. Pět minut před koncem utkání jakoby domácí polila živá voda. Výsledkem znovuzrození byl gól na 6:1 z 56. minuty. A další zářez na pažbě si připsal Schmidt s Rohanem. Karlovarští hráči ke konci již utkání pojali jako sběr bodů a bojovali do poslední vteřiny. Důkazem toho byl gól v čase 59:59, kdy na konečných 7:1 zakončoval Topinka po nahrávce Schmidta. Závěrem lze říci, že klání, které se zpočátku jevilo poměrně herně nevýrazně dostalo v druhé třetině pověstnou šťávu a vyklubalo se z něj gólové představení.