HC Energie Karlovy Vary

Junioři: Přesvědčivá výhra

Junioři: Energie - Horácká Slávia Třebíč 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
Energetici dnes hostili na svém ledě Horáckou Slávii Třebíč. Junioři z Třebíče nejeli do Karlových Varů s tím, aby prohráli. Tedy tak to alespoň vypadalo celou polovinu zápasu, kdy se hrál souboj na ostří nože a nevědělo se, kdo zvítězí, protože šlo o velice vyrovnaný souboj. Stačí ale pár chybiček a vše je hned jinak. Energetikům se podařilo nastřílet tři rychlé góly, které rozhodly a Energie přesvědčivě zvítězila.
Extraliga juniorů, 2. kolo, so 1.12.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Třebíč
5:2
1:1, 3:0, 1:1
Branky a nahrávky: 13. Klíma, 15. Schmidt (Topinka), 30. Mareček (Dej), 32. Dej (Budínský), 34. Záhora (Majer), 47. Mareček (Topinka).
Karlovy Vary: Panec, Schmidt, Přindiš, Novák, Boguský, Tollinger, Zmeškal, Rohan, Topinka, Hudák, Záhora, Chaljavin, Mareček, Mistoler, Dej, Majer, Budínský, Kroupa, Rohan.
Třebíč: Ondrůj, Vlašín, Rajský, Hobza, Popela, Dvořák, Kadela, Němec, Dostál, Dočekal, Jánský, Kundela, Burian, Fila, Klíma, Kejda, Burián.

Komentář k utkání

Hned na začátku si Energie zahrála přesilovku, která se nevzdalovala ze soupeřovy poloviny. Přesilovku se ale nepodařilo využít a po jejím skončení nastala teprve ta pravá řež. Zatímco za zdmi stadionu začala pomalu obleva, na ledě byla atmosféra stále na bodu mrazu. To ani jinak na ledě nejde, ale jsou zápasy klidnější, ale jsou i takové, kde už od začátku jde do tuhého. Tento zápas patřil do té druhé skupiny. Rychlé kličky, rychlé přihrávky. Tím se vyznačovala dnešní hra. Energie hosty nijak nešetřila, ale totéž lze říci o Třebíčských ve vztahu k energetikům. A dokázali to záhy, když se Klímovi podařilo po menší tlačenici před brankou vstřelit první gól zápasu. Odezva ovšem na sebe nenechala dlouho čekat. Rychlou střelou srovnal stav Tomáš Schmidt. Hra neztrácela na dynamice, rychlost jakoby se stupňovala. První třetina byla dost svižná a bylo jen otázkou, co předvedou týmy ve druhé části.

Už od první chvíle 2. třetiny bylo jasné, že tempo nijak nepolevilo. Mužstvům byla jasná jejich docela velká vyrovnanost a předváděla rázný souboj. Nestalo se, že by byl někdo ošizen o kontakt s pukem, na obou stranách byla vidět hodně velká snaha zvítězit. Proto se také energetikům v krátkém rozmezí podařilo střelit hned dva góly a jasně si tak upevnit vedení. Na konci 30. minuty to byl Mareček a na začátku 32. minuty Dej. To ale zdaleka nemělo být vše. Zhruba za dvě a půl minuty dostal puk do sítí Třebíče Matěj Záhora. Třebíčský gólman byl očividně zaskočen, protože si myslel, že kotouč pevně drží v betonech. Nebylo tomu tak a energetici tedy najednou s převahou vedli. Horácká Slávia se snažila na toto nečekané zaskočení co nejrychleji nějak odpovědět, ale nedařilo se. Michal Panec vždy Energii podržel. Po dvou třetinách bylo rozhodnuto. Třebíč by musel hodně zapracovat, aby dokázal vyrovnat. Ne tak ani ve stylu hry, ale v úspěšnosti zakončení.

Definitivně sebral Třebíčským vítr z plachet Mareček, který se ve 47. minutě postaral o 5. gól Energie. To hosty zlomilo a bylo vidět zklamání. Ještě se jim podařilo dát svůj druhý gól, ale to už na výsledku nic neměnilo. Hráli stále stejně dobře, ale už jim bylo jasné, že nevyhrají. I přes jasný výsledek Třebíč do posledního konce nerezignoval na hru a to je ocenitelné.