HC Energie Karlovy Vary

Junioři berou tři body, dorostenci dostali lekci

Junioři: HC Hokej Šumper 2003 - HC Energie 5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
Dorost: HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Energie 6:1
V pátečním utkání mezi celky, které od sebe dělila pouze jedna příčka v tabulce, měla téměř celé pod kontrolou domácí Energie. Hostující Šumperk sice vstřelil první gól zápasu a to už v 5. minutě, ale od té doby šel do útlumu. Nejaktivnějším energetim zápasu byl jednoznačně kapitán Tomáš Rohan (na snímku), který 2 brankami a 2 asistencemi pomohl svému týmu k vysokému vítězství. V opačné pozici se naopak ocitli dorostenci, kteří překvapivě hladce podlehli Havlíčkovu Brodu.
Extraliga juniorů, 21. kolo, pá 21.11.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Šumperk
5:1
2:1, 3:0, 0:0
Branky a nahrávky:7. Vachovec (Topinka, Rohan T.), 9. Rohan T. (Hudák), 24. Rohan T. (Mareček), 34. Přindiš (Rohan T.), 37. Vaněk (Kverka) - 5. Přikryl (Zacpálek) . Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 55. Průběh utkání: 0:1, 5:1.
Karlovy Vary: Habal - Schmidt, Ryžuk, Přindiš, Tollinger - Rohan M., Flieger, Jakubal, Kverka, Švec, Vaněk, Mistoler, Vachovec, Topinka, Hudák, Rohan J., Mareček
Šumperk: Peksa (Vodička) - Kupčus, Fryč, Pezda, Havlík, Zacpálek, Dokoupil - Stejskal, Svoboda, Žalčík, Přikryl, Měrka, Malý, Peška, Šoustal, Hlavsa, Poles

Komentář k utkání

Do začátku zápasu vstoupily oba týmy s celkem jasnou taktikou a to byla bezchybná obrana. Projevovalo se to také ve hře a z toho důvodu nebyl v prvních třech minutách zápasu k vidění zajímavý hokej. První, kdo v této taktice zaváhal, byl tým domácích a jejich chybu okamžitě Rebelové potrestali. Stalo se tak v 5. minutě, kdy se na branku hostí rozjížděl osamocený Michael Zacpálek avšak jeho střelu gólman vyrazil přímo na hokejku svého spoluhráče Jana Přikryla, který se bleskurychle rozjel proti bráně soupeře a hosté tento brejk využili ve svůj prospěch. Domácím se tento stav očividně nelíbil a snažili se protlačit do soupeřova brankoviště s vidinou vyrovnání. Netrvalo dlouho a své snažení proměnili úspěšně. V 7. minutě se totiž k puku dostal Jan Topinka a rozjel se na brankáře, ten jeho střelu pokryl a nešikovně vyrazil za sebe, do míst kam si již najížděl jmenovaný hráč. Po zmocnění puku již nestřílel, ale pouze přihrával zpoza branky na Michala Vachovce, který prudkou ranou srovnal na 1:1. Domácí Energii tento gól nakopl a netrvalo dlouho a zmocnila se i vedení. To když se puku v 9. minutě ujql kapitán domácích Tomáš Rohan. Po vhazování vyrazil na soupeřovu branku a střelou do horního rohu branky nedal gólmanovi sebemenší šanci. Po zbytek první třetiny viditelně narůstal tlak hostů avšak Energii podržel její brankář Ladislav Habal, který musel například v 18. minutě vychytat všechny šance hostů, kteří se dostali do přesilovky, a udržet tak svému týmu vedení.

Hosté se ve druhé třetině vrhli na domácí velice důrazně a vypramenila z toho pro ně odměna v podobě získání dvouminutové přesilovky. Tu se jim sice nepodařilo proměnit, ale domácí gólman se měl opět co ohánět. Hostům tento tlak nevydržel moc dlouho a již ve 24. minutě se o další změnu skóre postaral Tomáš Rohan. Ten se rozjel od modré proti brankáři a jeho střelu zápěstím vyrazil hostující brankář velice nešťastně za svá záda přímo do klece. Domácí začali definitivně diktovat tempo hry od 34. minuty, kdy se jim povedlo navýšit svůj náskok již na 4:1. Bylo to zásluhou Petra Přindiše, který vužil přesilovou hru a prudkou ranou po přihrávce od Tomáše Rohana prostřelil všechny obránce před zakrytým gólmanem. Domácím to však stále nestačilo a dále navyšovali již tak výrazný náskok. Postaral se o to Dominik Vaněk ve 36. minutě. Zásluhou Jaromíra Kverky se mu dostalo přihrávky přímo před brankáře a prudkou ranou ho stihl prostřelit mezi betony. Hostům se v této třetině nepodařilo vstřelit gól ani přes další promarněnou přesilovou hru. Nedá se však říct, že by se nijak netlačili do pásma domácí Energie. Snad do největší šance se dostali díky Lukáši Žalčíkovi, který ve 29. minutě vystihl rozehrávku domácích ve vlastním pásmu. Jeho samostatný únik byl však zastaven jistým zákrokem domácího gólmana a skóre i přes tuto šanci zůstalo beze změn.

Ve třetím dějiství i nadále diktovala tempo hry jasně domácí Energie a soupeř se tentokrát do jejího pásma téměř vůbec nedostal. I přesto, že nedošlo ke změně skóre, nutno říci, že byl k vidění velice pěkný hokej. I přes velký počet chybějících hráčů nepřecházela energetiky chuť útočit. Ve třetí třetině si zahráli dvě přesilové hry, ale nepovedlo se jim ani jednu využít. Naopak do největší šance se dostali hosté v těsném závěru utkání, kdy se tři minuty před koncem zápasu dostali do početní výhody o dva muže. Snažili se přelstít domácího Habala, jak jen to šlo, ale gólman jakoby od prvního inkasovaného gólu v první třetině svojí klec uzamkl. Domácí si vytvořili slibnou šanci v 55. minutě zásluhou dnes nejaktivnějšího Tomáše Rohana. Ten okamžitě po vhazování vyjel směrem k brankářovi a těsně za hranicí modré čáry vystřelil ránu, která rozezněla brankovou konstrukci.