HC Energie Karlovy Vary
Extraliga juniorů, 34. kolo, pá 9.1.2009, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
3:5
1:0, 2:4, 0:1
Branky a nahrávky: .6. Rohan Tomáš (Přindiš), 22. Koudela (Janček), 29. Kotrba (Milotinský), 30. Tollinger (Rohan T., Frk), 31. Krejčík (Velechovský), 37. Schmidt (Sýkora), 39. Kotrba (Vrba), 46. Milotinský (Kotrba, Belay).
Karlovy Vary: Hruška - Habal, Schmidt, Ryžuk, Přindiš, Dlapa, Tomeček, Tollinger, Schusser, Rohan M., Frk, Švec, Záhora M., Záhora D., Vaněk, Vachovec, Sýkora, Topinka, Hudák, Rohan T., Mareček, Majer.
Ml.Boleslav: Hrubý - Klimíček, Švaříček, Lacika, Arazím, Mikuláštík, Vrba, Soukup, Protivný, Krejčík, Lenc, Rys, Kotrba, Janček, Velechovský, Belay, Vernek, Milotinský, Koudela, Jiránek.

Komentář k utkání

Hned v úvodu, se na obou stranách vylučovalo. Zatímco energetický trest stačil v poklidu doběhnout, na madoboleslavské trestné lavici přibyl ještě na 4 minuty k Belayovi Soukup za hru vysokou holí. Energie měla tedy šanci na necelou minutu využít početní výhodu pěti proti třem. To se nezdařilo, ale stále zbývaly 3 minuty v klasické přesilovce. Ta už byla o něco plodnější. V šesté minutě zkusil z levého kruhu střelu Tomáš Rohan a střela mu vyšla. Varští se snažili hrát ofenzívně a držet Mladou Boleslav pod tlakem. Puk měli vícekrát na holi a jen díky dobrým zákrokům středočeského brankáře, který se opravdu činil, nepřibývaly další góly. Na začátku třetiny si hoši odpykali svých pár prohřešků a do jejího konce už vše probíhalo v klidu, takže i rychle.

Jak rychle skončila první část, tak rychle začala část druhá. A aby té rychlosti nebylo málo, tak hned stačili také Boleslavští ve 21. minutě srovnat díky Koudelovi. V mžiku se přiblížil k bráně, vystřelil a odjel. Po tomto gólu si Boleslavští začali věřit, ještě přitlačili na pilu a začali dokazovat, jaké mají v sobě kvality. To jim přineslo výsledek. Na začátku 29. minuty se dostali do vedení díky Adamu Kotrbovi. Jak se zdála být zpočátku Mladá Boleslav o krůček slabší, tek během nějaké doby se s Energií srovnala. Energetici museli nějak opdovědět na nepříznivou situaci. To se jim zadařilo, což znamená, že zhruba po minutě to bylo opět nerozhodně. Ne však dlouho. Začala branková bitva. V 31. minutě poposkočila o gól Boleslav zásluhou Krejčíka. V minutě sedmatřicáte zase skórovali energetici. Schmidt asi ani nepočítal s gólem, ale puk se dokutálel k bráně, přeskočil gólmanův beton a skončil v síti. Boleslavští se ale nechtěli vzdávat šance na výhru a v 38. minutě byli opět ve vedení.

Poslední třetina pokračovala v nezměněném tempu. Středočeši jen potvrzovali svou touhu po vítězství další brankou ve 46. minutě. Milotínský zajistil větší odstup ve skóre, čímž svůj tým docela uklidnil. Energie tak v klidu nebyla. V krátké době po sobě se nechali vyloučit Přindiš se Záhorou a otevřeli tak soupeři další možnost, jak v pěti proti třem znovu vsítit. Hosté přesilovku nevyužili. Stejná situace se ale opakovala o několik málo chvil později a opět se stejným koncem. Hráči Energie se nechávali vylučovat za zbytečné fauly, čímž jen ztráceli čas na zvrácení výsledku. Mladá Boleslav tedy dnes zvítězila. Nutno podotknout, že zaslouženě. Obě mužstva předvedla rychlý hokej, plný dobrých akcí a hokejového napětí.

Ohlasy trenérů

Jiří Neubauer, trenér Karlových Varů: Prohráli jsme proti kvalitnímu mužstvu, protože jsme se porazili sami. Zvláště ve druhé třetině, kde jsme udělali hrubé chyby a oni šli z přečíslování do vedení. I když jsme je přestříleli, tak jejich gólman nepustil zbytečnou branku. Dělali jsme také zbytečné fauly. Bohužel, výsledek je asi dnes v pořádku.

Související články