HC Energie Karlovy Vary

TsC: Energie držela krok jen jednu třetinu

K a r l o v y   V a r y - Utkání 2. kola Tipsport cupu v Karlových Varech se neslo ryze v intencích klasického letního přípravného zápasu. S nepřesností, těžkým ledem a nedostatečnou koncentrací se o poznání lépe vypořádali hráči Plzně, kteří zvítězili 5:1. Jedinou branku Energie vstřelil v úvodní třetině Václav Skuhravý.
Tipsport Cup & příprava léto, 2. kolo, ne 4.8.2002
Karlovy Vary
Plzeň
1:5
13. Skuhravý - 28. a 46. Straka, 1. Dvořák, 57. Řezníček, 58. Důras. Rozhodčí: Florián. Vyloučení: 5:9 z toho Hlavačka, Sedlák 5 min + DKU, Duda 10 min OT. Využití: 1:3. Střely na branku: 20:22. Diváků: 1000.
Karlovy Vary: Barta (31. Hamrla) - Chvojka, Řezníček, Vobořil, Výborný, Mazanec, Vlček - Dvořák, Straka, V.Král - Duda, Štefanka, Sedlák - Koreis, Voskár, Volák - Důras, Švík, Adamský
Plzeň: Kučera - Topoli, Mádl, Hlavačka, Bauer, Rodine, Gróf, Punčochář - Svoboda, Skuhravý, Kraus - Balázs, Pavliš, Němčický - Opatovský, Kverka, Košťál - Polák, Pech, Soukup

Komentář k utkání

Zatímco hra Plzně již nesla prvky rychlé kombinace a dobré souhry, především v přesilovkách, Karlovarští jen těžko hledali cestu přes střední pásmo. Tempo hry nebylo v žádném případě strhující a vzrušení přinášely divákům, především ve druhé třetině, drobné šarvátky a dokonce jeden klasický pěstní souboj. Po třetinách 1:1,0:1,0:3 si Plzeň zaslouženě odvezla všechny body do tabulky skupiny Tipsport Cupu.

Jak šly minuty:

1. třetina: Na hodinách neuběhla ani první minuta a v čase 0:47 se Plzeň ujala vedení, když využila naprosté nekoncentrovanosti varské obrany. Po zmatcích v obranné třetině Karlových Varů se k odraženému puku dostal Dvořák a nepříliš tvrdou střelou překonal klečícího Kučeru - 0:1. Celých prvních pět minut se hráči Karlových Varů bránili tlaku Plzně, který byl ovšem způsoben nepřesnou a nekoncentrovanou hrou domácích. Poměr střel na branku během tohoto časového úseku byl 6: 0 ve prospěch hostujícího celku. Během 7. až 10. min. se hra postupně vyrovnala a v čase 11:49 dostali varští možnost hrát první přesilovku, kterou po 16 sekundách využil Skuhravý, který se dostal na hranici brankoviště k puku a s důrazem a z otočky jej zasunul za Bartova záda -1:1 Ve třinácté minutě byl vyloučen plzeňský Vlček a do dobrých příležitostí se dostali hráči Kverkovy řady. Díky této přesilovce se vyrovnal i poměr střel na branku . Konečný účet třetiny tak vyšel nerozhodně po všech stránkách.

2. třetina: Boj se v této třetině vyostřil a trestná lavice se začala plnit na obou stranách . Plzeň byla ve svých výpadech stále nebezpečnější, ale většinu času se bojovalo ve středním pásmu. Ve 28.minutě sehrála Plzeň dokonale zámek před karlovarskou brankou, na trestné lavici v tu chvíli seděl karlovarský Hlavačka, a po kombinaci na jeden dotek po ose Dvořák, Vlček zasunul do poloprázdné branky Straka - 1:2. Největší vzrušení zažil poloprázdný zimní stadion ve 31.minutě, kdy se nedaleko středového kruhu pustili do sebe Hlavačka a Sedlák. Rukavice šly na led a ani jeden svého soupeře nešetřil. Sedlák sice stihl stáhnout Hlavačkovi dres, ale pod sprškou dobře mířených ran skončil nakonec na kolenou jako první. Oba kohouti vyfasovali trest 5 min. + do konce zápasu. Přerušení hry využili plzeňští k vystřídání brankářů, za Bartu se postavil do branky Hamrla. Poměr vyloučených během této třetiny uzavřel Duda, který naprosto nesmyslně, jak je jeho špatným zvykem, atakoval Němčického, na 4 : 6.

3. třetina: Poslední třetina se hrála jen na půl plynu ,zejména domácí postrádali nasazení a bojovnost a i ta špetka, kterou ještě měli, vyprchala již ve 46 .minutě, kdy opět díky nepřesnostem v rozehrávce inkasovali třetí gól z hole Straky. Po sérii vyloučení a nudného hokeje se v závěrečných minutách dostali ke slovu plzeňští střelci : v 57.min. Řezníček a v 58. Důras a dali výsledku konečnou podobu 1 :5.