HC Energie Karlovy Vary

V juniorském šlágru energetici vyškolili Plzeň

Junioři: HC Energie - HC Plzeň 1929 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Hokejový víkend ve znamení západočeských derby na úrovni několika věkových kategoriích načali Karlovaráci perfektně. Junioři v souboji prvních dvou celků tabulky suverénně přejeli Plzeň, k čemuž jim největší měrou pomohl autor hattricku Martin Frk. Gólman Petr Hruška (na snímku) pak zaznamenal první nulu sezony.
Noen Extraliga Juniorů, 10. kolo, pá 2.10.2009, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Plzeň
5:0
1:0, 3:0, 1:0
Branky a nahrávky: 6. Frk (Mareček), 35. Frk (T. Rohan, Hruška), 38. Přindiš (T. Rohan, Mareček), 38. Frk (Mareček, T. Rohan), 50. Hudák (Vaněk). Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Střely na branku: 36:22. Rozhodčí: Florián – Gerát, Sentenský. Diváci: 70.
Karlovy Vary: Hruška - Šik, Schusser, Přindiš, Funk, M. Rohan, Dlapa - Frk, Hudák, Flieger - Kellner, Chaljavin, Mareček - Vaněk, Vachovec, Baar - Kverka, T. Rohan.
Plzeň: Seqvens (od 38. Záhrubský) - Hucl, Ruprecht, Sullmann, Hrbas, Špaček, Zeman, Jeřábek, Boháč, Polívka, Sedláček, Pitule, Trojan, Mainer, Hošťálek, Baxa, Petruška, Herm, Bernad, Jonák, Lev.

Komentář k utkání

I když byla první třetina vyrovnaná, tak to byla Energie, kdo odcházel do šaten spokojenější. Už v šesté minutě se totiž prosadil Martin Frk a předznamenal, že to budou karlovarské noty, podle kterých se bude hrát. V rozmezí času 12:18 – 14:20 mohly padnout dvě branky. Do první příležitosti se dostal Jaromír Kverka junior, když dokázal v oslabení vypíchnout puk plzeňským bekům. Od poloviny kluziště se řítil sám na brankaře Seqvense, ale vyhnal pouze mravence z jeho betonů. Ve druhé příležitosti se ocitl Jakub Maleček, ale počínal si úplně stejně.

Druhou část začali mnohem lépe hosté. Dokázali Energii zatlačit a Petr Hruška měl plné ruce a nohy práce. Svěřenci Karla Mlejnka se z tlaku vymanili až ve druhé polovině této části. A byl to opět Martin Frk, kdo Energii nejvíce pomohl. Ve 35. minutě zužitkoval přihrávku Tomáše Rohana. Tato branka hosty zlomila. Po většinu druhého dějství měli navrch, ale vinou střelecké impotence se bodům paradoxně ještě více vzdálili.

Zato domácí byli při chuti. Ve 38. minutě se do listiny střelců zapsali dva borci. Nejprve obránce Petr Přindiš zvýšil na 3:0, aby šestnáct vteřin po něm vyhnal bezmocného Seqvense z branky Martin Frk, který tak zkompletoval hattrick.

Třetí třetina se hrála už jenom z povinnosti. V 50. minutě vyškolil Miroslav Hudák celou obranu i brankaře Záhrubského. Kličkou ve stylu Jaromíra Jágra upravil na konečných 5:0.