HC Energie Karlovy Vary
Noen Extraliga Juniorů, 21. kolo, pá 30.10.2009, Zimní stadion Plzeň
Plzeň
Karlovy Vary
1:0
0:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 41. Lev (Trojan). Rozhodčí: Horák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 8:6. bez využití.
Plzeň: Mazanec (Seqvens) - Hucl, Ruprecht, Růžička, Sullmann, Zeman, Mrázek, Boháč - Polívka, Pitule, Trojan, Baxa, Petruška, Herm, Bernad, Lev
Karlovy Vary: Hruška (Habal) - Šik, Schusser, Tomeček, Přindiš, Funk, Rohan, Dlapa - Frk, Hudák, Flieger, Topinka, Kellner, Chaljavin, Putyera, Vaněk, Vachovec, Baar, Kverka, Rohan

Komentář k utkání

Domácí začali náporem, ale defenziva zelených nekompromisně odolávala. Po šancích Sedláčka a Baxy se však stav neměnil. Na druhé straně se dostal do velké šance Kellner, ale Brankář Mazanec proti němu vyjel a vleže minul touš, který naštěstí pro domácí minul branku. Mazanec však podrazil Kellnera a dostal dvě minuty. Trest si za něj odseděl Trojan. Protože ale ani z této situace gól nepadl, odcházeli hráči do kabin za stavu 0:0.

Druhá třetina se velkým šancím spíše vyhýbala. Za povšimnutí však stály dvě šance až v druhé polovině zápasu. Nejprve v přesilovce trefil masku brankáře Hrušky Růžička. Tři minuty před koncem druhé třetiny se před brankářem po hezké kombinaci ocitl sám Boháč. Jeho šanci však neméně hezkým vypíchnutím překazil Tomeček.

Třetí třetina se konečně začala podobat správnému západočeskému derby. Toto představení načal Lev, který zakončil samostatný únik po nahrávce Trojana. Tento gól zcela jistě neviděl Alex Sullmann, který se jen hodně těžce sbíral z ledu za druhou brankou, po tvrdém střetu se spoluhráčem. O výrazné oživení se také postarali devět minut před koncem Baxa s Vachovcem, kteří si to rozdali pěstmi z očí do očí. Oba dva hráči dostali pět minut plus do konce utkání. Pouze Baxa však navíc z nepochopitelných důvodů dostal ještě jeden dvouminutový trest navíc. O něco podobného se o chvilku později postarali Frk a Hucl. Tento incident se ovšem obešel bez zranění. Od těchto chvil se zápas nesl spíše v duchu provokací a nebezpečně dohrávanými zákroky ze strany Energie. Gól však již nepadl a tak tři body zůstaly v Plzni.

Související články

Mládežnický hokej | pá 30.10.2009

Junioři po bitvě odjeli s prázdnou