HC Energie Karlovy Vary

KV Arena nepoznala v přípravě porážku. Energie zdolala i Boleslav

HC Energie – BK Ml. Boleslav 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Karlovarští hokejisté zvládli i svůj poslední domácí přípravný zápas před novou extraligovou sezonou. Energetici ovšem neměli lehkou práci. Na vedoucí branku Košťála odpověděl bleskově hostující Vrbata. O osudu urputného boje rozhodla 30. minuta, kdy se bleskově prosadil tečí Němcovy rány Pech a hned po něm šikovnou dorážkou také Kristek (na snímku). Čtvrtý gól domácích přidal Melenovský. Přípravné období završí hráči Energie příští čtvrtek zápasem v Plzni.
Příprava na sezonu, přát., čt 27.8.2009, KV Arena
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
4:2
1:1, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 14. Košťál, 30. Němec (Pech, Kumstát), 30. Kristek (Čutta, Skladaný), 42. Melenovský (Kristek) - 14. Vrbata (Sup, Fabuš), 43. Gajovský (Jiruš, Čížek). Rozhodčí: Florian – Gerát, Sentenský.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Mucha - Kumstát, Pech, Košťál - Dobroň, Čutta - Melenovský, Kristek, Skladaný - Prošek, Hájek - Zucker, Dej, Zaťovič - Brňák, Parýzek - T. Rohan, Haščák, Kuběna
Ml.Boleslav: Valent – Frolo, Jiruš, Čížek, Žabka, Duben, Jindra - Bahenský, Král, Handlovský - Vrbata, Fabuš, Sup - Nouza, Sýkora, Boháč - Krejčík, Gajovský, Ferebauer

Komentář k utkání

Úvodní minuty nic dramatického nepřinesly, jen v té čtvrté vyvedli gólmana Valenta z poklidného sledování hry svými střelami Mucha s Kumstátem, ale pokus prvního jmenovaného neměl gólové parametry a Kumstát sice vystřelil tvrdě, jenže pro změnu netrefil branku. To v osmé minutě se již děly o něco zajímavější věci na opačné straně. Gajovský se uvolnil zpoza brány, ale Mensatora nevystrašil. O něco podobného se pokoušel o minutu později aktivní Sup, ani ten však neuspěl.

Mladoboleslavský strážce svatyně Michal Valent si nemohl stěžovat na nedostatek práce v 11. minutě při oslabení svého týmu, během něhož zlikvidoval nejprve Kristkovu dorážku zblízka a výborně se přesunul k tyči také o chvíli později při střele Zaťoviče. Ve 14. minutě už byl však krátký na Košťálovu střelu mezi betony. Odpověď Mladé Boleslavi na sebe nenechala dlouho čekat. Už za dalších 21 vteřin Sup výborně uvolnil Vrbatu, který byl před Mensatorem naprosto nehlídaný a gólmana Energie překonal chladnokrevnou kličkou.

První přestávka rozdělila trest Gajovského, hosté se tedy v závěru úvodního dějství a na začátku druhé třetiny podruhé museli bránit přesile, ale defenziva Středočechů znovu odolala. Mladoboleslavští se ozvali ve 25. minutě, kdy se hned po buly protlačil před branku Král, ale nastřelil jen Mensatora a úspěšný nebyl ani dorážející Bahenský. Domácí odpověděli o pět minut později, a to dost rázně. Mucha se svou tvrdou střelou od modré sice ještě neuspěl, ale po vzniklém závaru byl vyloučen Jindra a následná přesilovka Energie trvala jen pět vteřin. Tak krátký časový úsek totiž stačil Němcovi, aby neomylně vypálil od modré.

Třetí úder Karlových Varů přišel jen o dvacet vteřin později. Po zmatku před Valentem se z ostrého úhlu trefil bekhendem Kristek. Ještě větší pohroma pro Mladou Boleslav mohla nastat o chviličku později, kdy se dostal do úniku Zucker, ale Valent hosty podržel. Do další velké šance Karlových Varů se prodral ve 34. minutě Zaťovič, jenže strážce branky Bruslařského klubu byl znovu proti. V úplném závěru prostřední dvacetiminutovky pak mohl přidat čtvrtý gól domácích také Melenovský, ale Valent zasáhl znovu spolehlivě vyrážečkou.

Začátek třetí části hry vyšel o něco více Karlovarským, kteří hned v její druhé minutě udeřili. Střelu Kristka, který se dostal do nájezdu, sice ještě Valent zvládl vyrazit, ale na dorážku Melenovského, jenž byl rovněž nepokrytý, už nedosáhl. Hosté se však ze čtvrtého inkasovaného gólu brzy oklepali a už za necelé dvě minuty zkorigovali stav na 2:4 ze svého pohledu. Krejčík ještě se svým pokusem z levé strany neuspěl, ale o chvíli později zapomněli beci Energie na Gajovského a ten Mensatora překonal rovněž kličkou jako jeho spoluhráč Vrbata v první třetině.

Tříbrankové vedení mohl vrátit Varům v 55. minutě Kumstát, který se dostal po dlouhé ideální přihrávce za obranu Mladé Boleslavi, ale únik zakončil střelou do Valentových chráničů. Na opačné straně se při přesilovce zblízka nedokázal prosadit Handlovský a gólová nebyla ani tvrdá střela Jiruše od modré. Skóre tak již zůstalo nezměněno.

Fotogalerie

Související články