HC Energie Karlovy Vary

Energetičky načaly sezonu vysokou výhrou

Ženy: HC Roudnice - HC Energie 1:13 (0:4, 1:3, 0:6)
S pozměněnou sestavou a několika novými tvářemi sehrály hokejistky Energie své první mistrovské utkání sezony 2009/10. V Roudnici nad Labem neponechaly nic náhodě a domácí branku zasypaly téměř osmdesátkou střel, z nichž třináct si našlo cestu za čáru. Na vysokém vítězství se sedmi kanadskými body podílela i Jitka Bauerová.
Liga žen - skupina B, 1. kolo, so 5.9.2009
Roudnice
Karlovy Vary
1:13
0:4, 1:3, 0:6
Branky: Kekulová - Bauerová 4, Šebíková 3, Forejtová, Pöpperlová, Hornová, Hessová, Wadowská, Růžičková. Asistence: Bláhová, Neissová - Bauerová 3, Šebíková, Forejtová 3, Pöpperlová 3, Hornová, Hessová, Mašková 2, Schildhabelová. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1. Zásahy brankářek: 66:7. Průběh utkání: 0:7, 1:7, 1:13.
Karlovy Vary: Sýkorová - Wadowská, Hornová, Hessová, Schildhabelová - Šebíkobvá, Bauerová, Mašková – Forejtová, Pöpperlová, Brichová - Růžičková, Mokrošová, Orlichová, Štollová

Komentář k utkání

Nový ročník ligy žen zahájily hokejistky v Roudnici. V družstvu došlo přes léto k mnoha změnám. Hostování ukončily 4 hráčky z Kadaně a Mariánských Lázní, sportovní činnost ukončily 2 hráčky. V týmu Energie je nahradily nově začínající hokejistky a na střídavý start Mašková z Teplic, Forejtová z Děčína, Zajacová a Schildhabelová ze Sokolova, Vavroušková, Mokrošová a Růžičková z Klášterce a Šebíková z Benátek.

Ke svému prvnímu utkání v ženské lize nastoupila Gabriela Sýkorová a v brance hostů hned vychytala své první vítězství, když kapitulovala pouze v oslabení. Blýskla se naopak zákrokem proti samostatnému úniku a kryla i trestné střílení v 59. minutě za zákrok Štollové. V poli poprvé hrály a 4 kanadské body si zapsaly Šebíková (3+1) a Forejtová (1+3). Svou premiéru v mistrovském utkání si také zažily Štollová s Orlichovou.

Podle papírových předpokladů to měl být snadný zápas. Karlovaračky zasypaly své soupeřky velkým množstvím střel, ale "jen" 13 jich skončilo za brankovou čárou. Dalších 66 střel stačila pokrýt domácí brankářka a zbytek ztroskotal na tělech a hokejkách obětavě bránicích hráček Roudnice. Do statistik produktivity se nejvýrazněji zapsala sedmi body za 4 branky a 3 přihrávky Jitka Bauerová. I přes vysoké vítězství se ve výkonu družstva našlo několik chyb. Podle trenérů vázla hlavně souhra a spolupráce v přihrávkách.