HC Energie Karlovy Vary

Karlovaračky si ani v Roudnici nenechaly sebrat body

Ženy : HC Roudnice – HC Energie 4:6 (0:4, 3:0, 1:2)
Po sobotním zápase na domácím ledě čekal energetičky výjezd k venkovnímu utkání. Ve čtvrtém kole nadstavby se střetly s týmem Roudnice, který se jim stejně jako v základní části podařilo udolat. Hattrick si v zápase vystřílela Dominika Forejtová.
Liga žen - skupina B, n4, ne 13.12.2009
Roudnice
Karlovy Vary
4:6
0:4, 3:0, 1:2
Branky a nahrávky: 25. Křížová (Faryová), 36. Černá, 37. Černá, 59. Feixová (Křížová) - 3. Fričová Jana (Hornová), 9. Forejtová (Hajdová, Pöpperlová), 15. Forejtová (Sýkorová, Orlichová), 18. Fričová Jana (Pöpperlová), 50. Bauerová (Orlichová), 51. Forejtová (Schildhabelová). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Střely na branku: 7:44. Průběh utkání: 0:4, 3:4, 3:6, 4:6.
Roudnice: Justová (21. Soukupová) - Faryová, Beznosková, Křížová, Kolářová, Bartošová, Neissová, Bláhová, Broftová, Feixová, Černá, Beerová, Dočkalová.
Karlovy Vary: Sýkorová - Schildhabelová, Hornová – Brichová, Šebíková - Forejtová, Bauerová, Hajdová – Fričová Jana, Pöpperlová, Orlichová - Štollová.

Komentář k utkání

Začátek utkání Energii vyšel na výbornou. Ve třetí minutě otevřela stav utkání Jana Fričová po uvolnění Míši Hornové. V deváté minutě Jana Pöpperlová od zadního mantinelu našla před brankou volnou Sabinu Hajdovou, její pohotovou střelu ale domácí brankářka stihla vyrazit. Puk ale skončil přímo před Dominikou Forejtovou a ta nekompromisně zavěsila pod víko. Další dvě branky padly při oslabení Karlovaraček. Nejprve v patnácté minutě rozehrála brankářka Sýkorová na Orlichovou, od které si převzala puk Dominika Forejtová a předvedla parádní akci. Prokličkovala přes celé hřiště a poslala kotouč pod brankářku. Zvýšila tak na rozdíl tří branek. O tři minuty později, při dalším oslabení, ujely soupeřkám Jana Pöpperlová s Janou Fričovou a po výměně puku druhá jmenovaná zvýšila na 0:4. Po první třetině se zdálo být rozhodnuto. Ale k dramatu se teprve schylovalo.

Na začátku druhé třetiny nevyužily Západočešky přesilovou hru a po nešetrném zákroku u mantinelu byla Jana Fričová odvezena k vyšetření ramena do nemocnice. Tato událost jakoby otřásla hostujícími hráčky a v pětatřicáté minutě inkasovaly poprvé. Střela Křížové skončila v síti. V té samé minutě zabránila Sýkorová skórovat Křížové ze samostatného úniku, ale na střely Černé v 36. a 37. minutě byla krátká. Od této chvíle běžel čas pro Karlovaračky velmi pomalu. Stav 3:4 sice vydržel do konce druhé třetiny, ale s vynaložením mnoha sil.

Po přestávce byla posílena obrana na úkor útoku, přesto energetičky dále tlačily. Uklidnění do svých řad přinesla kapitánka Jitka Bauerová v padesáté minutě. Převzala přihrávku Jany Orlichové, objela branku až do mezikruží a přesnou střelou k tyči zvýšila na 3:5. O půl minuty později přišla chvíle Dominiky Forejtové, když po přihrávce Evy Schildhabelové zvýšila na 3:6 a zkompletovala hattrick. Domácím se ještě podařilo v 59. minutě zkorigovat výsledek na 4:6 brankou Feixové. Po oddechovém čase již energetičky dotáhly utkání do vítězného konce.