HC Energie Karlovy Vary

Energie nezlobila a odvezla si z Třince mikulášskou nadílku

T ř i n e c - Hokejisté karlovarské Energie museli být celý rok hodní. S lehkou dávkou ironie lze říci, že v 29.kole, předehrávaném v předvečer svátku svatého Mikuláše, obdržela od třineckých Ocelářů nadílku. V souboji dvou týmů, kterým se momentálně příliš nedařilo a postrádaly i své brankářské jedničky, se chytil Třinec a zničil Energii výsledkem 9:3. Karlovarští začali zachraňovat svou čest až po polovině zápasu, když už prohrávali 0:8. Naopak domácí oslavili hned dva hattricky, třikrát se trefil Zadina a dokonce i obránce Jančařík, zatímco obávaný Richard Král si připsal jediný bod za branku v první třetině.
Český Telecom Extraliga, 29. kolo, čt 5.12.2002
Oceláři Třinec
Karlovy Vary
9:3
8. Zadina (Marek), 14. Zadina (Marek), 17. R. Král, 17. Jančařík (Polončič, Nosek), 25. Jančařík (Meluzín), 26. Marek (Pavelek), 28. Zadina (Cartelli, Pavelek), 31. Jančařík (Marek, Pavelek), 54. Janků (Pavelek) - 35. Hlavačka (L. Svoboda), 40. Kverka (Košťál), 41. L. Svoboda (Mádl). Rozhodčí: Šindler - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 3558.
Oceláři Třinec: Horčička - Houdek, Malinský, Nosek, Jančařík, Cartelli, Žabka - Martynek (35. Zbořil), R. Král, Pletka - Janků, Meluzín, Polončič - Zadina, Marek, Pavelek, od 28. navíc Ivan, Stejskal, Hašek.
Karlovy Vary: M. Kučera (17. Jarina) - Topoli, Mádl, Hlavačka, Krajíček, Bauer, Rodin, od 28. navíc Němeček - L. Svoboda, Skuhravý, Němčický - Balázs, Tvrdík, Kraus - Opatovský, Kverka, Košťál - V. Polák, Pavliš, L. Vlček.

Komentář k utkání

Ani jednomu z dnešních soupeřů se v předchozích kolech příliš nedařilo. Karlovy Vary, po překvapivém vítězství na Spartě, dvakrát vysoko prohrály, Třinec ztratil dokonce čtyři utkání v řadě. V prvních minutách vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že si Energie odveze ze soupeřova ledu další drtivou porážku. Naši hráči velmi dobře bruslili a tlačili se před Horčičkovu branku. Vojtěch Polák dokonce v první šanci zblízka nastřelil tyčku. Začátek karlovarského konce přišel už v osmé minutě. Při vyloučení Topoliho nadvakrát pokořil Kučeru Marek Zadina. Druhý zásah domácích zaznamenal stejný hráč ve 14. minutě. O tom, kam se bude duel dále ubírat, rozhodli během necelých 30 vteřin v sedmnácté minutě střelou švihem nejproduktivnější hráč ligy Richard Král a lehkou ranou ze středního pásma, která však Kučerovi propadla mezi lapačkou a tělem, Petr Jančařík. Karlovarský strážce svatyně se ani neohlédl do branky a smutně přenechal své místo Kamilu Jarinovi.

Domácí pokračovali i ve druhé části s obrovskou chutí do hry. Nezvykle propustná defenziva Energie dovolovala soupeři odvážné akce, nepostrádající rychlost, přímočarost ani přesné zakončení. Do poloviny zápasu dovršil svůj hattrick Zadina, to samé se využitím přesilové hry poštěstilo i obránci Jančaříkovi. Za stavu 7:0 se už zdálo, že se zrodí rekordní výsledek. Jenže Oceláři ubrali z nasazení a ke slovu se konečně dostali také zdecimovaní Západočeši. Přesilovku využil dělovkou po Svobodově akci nejproduktivnější z extraligových beků, Martin Hlavačka. Během dvaceti sekund, které přerušila druhá přestávka, skórovali ještě Kverka a Ladislav Svoboda.

Svobodův zásah přišel po samostatném úniku v úplném začátku závěrečného dějství. Třinec zbystřil, znovu přidal, ale červené světlo se do konce rozsvítilo pouze jednou. Pavelkovu ideální přihrávku z vlastní třetiny přebral na modré Janků. Bývalý karlovarský hráč tak symbolicky ukončil střelou k pravé tyči Jarinovy klece trápení svého bývalého zaměstnavatele.

Ohlasy trenérů

Marek Sýkora (Karlovy Vary): "Chtěli jsme začít aktivně. Deset minut jsme hráli dobře, ale s první brankou v naší síti všechno skončilo. Pak to byl z naší strany chaos, selhali jsme ve všech řadách. S druhou polovinou utkání už mohu být spokojen víc, protože jsme mohli dopadnout daleko hůř."

Pavel Marek (Třinec): "Musím týmu poděkovat za koncentrovaný výkon. Podařilo se nám jít do vedení, takže jsme mohli dál produkovat kombinační hokej. Rozdíl ve skóre nám umožnil hrát s lehkostí. Ve druhé polovině utkání jsme už začali šetřit síly, protože program extraligy je hodně nabitý."

Související články

Ohlasy k zápasu | čt 5.12.2002

Než jsme se rozkoukali, byla půlka zápasu!