HC Energie Karlovy Vary

Energetičky i v nadstavbě proti Kobře úspěšné

Ženy: HC Kobra Praha - HC Energie 0:5 (0:0, 0:3, 0:2)
Už potřetí proti sobě nastoupily týmy Karlových Varů a Kobry Praha. I do třetice, tentokrát ve druhém zápase nadstavby, byly úspěšnější Karlovaračky a po pěti nastřílených brankách si domů odvezly další trojici bodů. Suverénní vítězství ozdobila i nula pro brankářku Gábinu Sýkorovou (na snímku).
Liga žen - skupina B, n2, ne 6.12.2009
Kobra
Karlovy Vary
0:5
0:0, 0:3, 0:2
Branky a nahrávky: 21. Bauerová (Radostová, Hajdová), 28. Hajdová (Wadowská, Radostová), 36. Fričová Jana (Pöpperlová, Schildhabelová), 43. Orlichová (Brichová, Štollová), 43. Radostová (Hajdová). Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku:7:59 . Průběh utkání: 0:0, 0:3, 0:2.
Kobra: Bulejčíková - Čapková, Hamanová, Sazamová, Václavíková, Francová, Plecitá, Tesařová, Prečová, Pokorná, Šlégrová, Moulíková, Seidlerová, Zvěřinová, Buřičová, Janouchová, Soukupová, Hužvárová.
Karlovy Vary: Sýkorová - Wadowská, Kotrbáčková – Schildhabelová, Hornová - Radostová, Bauerová, Hajdová – Fričová Věra, Pöpperlová, Fričová Jana - Brichová, Orlichová, Štollová.

Komentář k utkání

K druhému utkání nadstavby zajížděly energetičky do hlavního města, kde je hostila Kobra Praha. Vzhledem k odehraným zápasům byly Karlovaračky favoritkami. Do utkání nastoupily se stejnou taktikou jako v Neratovicích. Pokusit se na začátku vstřelit rychlé branky, a získat tak rozhodující náskok. To se ale nedařilo. Pražačky úporně bránily a nedávaly příležitost k větším šancím. Hostujícím se dlouho nedařilo najít cestu, jak překonat obezřetnou obranu. Prakticky celé utkání se hrálo před brankou domácích s ojedinělými výpady na branku Karlovarských.

Poprvé překonala domácí obranu 12 sekund po začátku druhé třetiny pěknou střelou Jitka Bauerová za přispění Zuzky Radostové. Druhá branka ve 48. minutě padla po střele Zuzky Radostové. Brankářce vypadl puk z výstroje a nejblíže k němu měla Sabina Hajdová, která ho doklepla za brankovou čáru. V šestatřicáté minutě využily hostující přesilovou hru, když se kotouče po kombinaci Jany Pöpperlové a Evou Schildhabelovou ujala Jana Fričová. Získaly tak náskok tří branek, ale obraz hry se nezměnil. Energetičky se neustále snažily náskok zvýšit, domácím tedy nezbývalo nic jiného, než bránit. Zřídkakdy se dostaly do šance, aby ohrozily hostující Sýkorovou. Do začátku třetí třetiny nastoupily domácí bez koncentrace, což Karlovaračky potrestaly hned dvěma brankami v rozmezí deseti sekund. Nejprve svou první branku v lize žen dala za přispění Petry Brichové a Míši Štollové Jana Orlichová. Po chvíli zvýšila na konečných 0:5 Zuzka Radostová po uvolnění Sabiny Hajdové. Své čisté konto si Gábina Sýkorová uhájila i při trestném střílení nařízeném za nedovolené bránění Míši Hornové v čase 56:21.