HC Energie Karlovy Vary

Energetičky převálcovaly Kobru

Ženy: HC Energie - HC Kobra Praha 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Po dvou prohraných zápasech se na led postavily energetičky proti pražské Kobře. Soupeř, kterého karlovarské slečny dobře znají a ve vzájemných zápasech se jim doposud dařilo, na západočeském ledě podlehl opět vysoko 0:5. O dvě branky se v utkání zasloužila Věra Fričová (na snímku).
Liga žen - skupina B, n9, ne 31.1.2010
Karlovy Vary
Kobra
5:0
2:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 9. Bauerová (Schildhabelová), 15. Bryndáčová (Štollová, Brichová), 32. Pöpperlová (Hajdová, Fričová Jana), 46. Fričová Věra (Hornová, Bauerová), 55. Fričová Věra (Šebíková, Bauerová). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 52:8. Průběh utkání: 2:0, 1:0, 2:0.
Karlovy Vary: Lukešová (32. Sýkorová) - Wadowská, Kotrbáčková – Hornová, Schildhabelová - Fričová Věra, Bauerová, Šebíková – Hajdová, Pöpperlová, Fričová Jana - Bryndáčová, Štollová, Erbertová - Brichová.
Kobra: Bulejčíková - Čapková, Hamanová, Sazamová, Šlégrová, Václavíková, Prečová, Francová, Plecitá, Zvěřinová, Tesařová, Barnová, Hužvárová, Makovcová.

Komentář k utkání

Ačkoliv první vyloučení přišlo na straně domácích a to již ve druhé minutě, pražský celek početní výhody nedokázal využít. Naopak se v deváté minutě musela za pukem v bráně otočit hostující Bulejčíková, když se Bauerové podařilo využít přihrávku Schildhabelové. V první části se ale ze své branky radovala ještě Bryndáčová. S pomocí Štollové a Brychové zvýšila na náskok dvou branek. Ani ve druhé části nevyužily hostující hráčky ani jednu ze tří nabídnutých šancí v podobě vyloučení energetiček. Ty na nic nečekaly a přidaly třetí branku. Bulejčíkovou tentokrát propálila Pöpperlová. I přesto, že do poslední části nastoupila Kobra s maximálním nasazením, domácí brankářky Sýkorová s Lukešovou byly nedobytné. Jejich výkon v bráně dodával týmu na jistotě, a tak se mohla děvčata pouštět do útočných akcí. Ve třetím dějství si dvě branky připsala ještě Věra Fričová. Přesvědčivá výhra tedy alespoň trochu napravila chuť energetiček po posledních dvou zápasech.