HC Energie Karlovy Vary

V Kladně musely o vítězi rozhodovat až samostatné nájezdy, nakonec se přiklonily na stranu domácích

K prvnímu utkání nastoupili energetici v Kladně. Oběma týmům šlo především o vyzkoušení nových posil a postupné upevňování kádrů. Posily na obou stranách se při zápase rozhodně neztratily a na každé straně si připsal branku nováček. Z řad energetiků si zapsal svůj první úspěch Jesse Saarinen. Ani jeho branka ale nakonec nestačila na to, aby si Západočeši odvezli domů výhru, i když o ní bojovali až v samostatných nájezdech.
Příprava na sezonu, přát., čt 5.8.2010
Kladno
Karlovy Vary
4:3sn
1:0, 0:1, 2:2 - 1:0
Branky a nahrávky: 18. Kalla, 47. Harrison (Šmach, Kos), 59. Toman (Kalla),rozhodující nájezd Procházka - 40. Sailer (Čutta), 46. Košťál (Saarinen), 46. Saarinen (Kokko) . Rozhodčí: Dundr - Řešátko, Freihauf. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.
Kladno: Falter (Cikánek) - Kameš, Mnatsyan, Kužel, Toman, Procházka, Šmach, Kružík, Drtina - Bělohlav, Melka, Kotrla, Látal, Patera, Gengel, Kos, Harrison, Šeda, Valský, Kalla, Bílek. Trenéři: Vejvoda - Kasík.
Karlovy Vary: Mensator (Sáblík) - Parýzek, Hájek, Sloboda, Čutta, Prošek, Mucha, Dobroň, Kokko - Cyganov, Pech, Skladaný, Melenovský, Sailer, Hřebejk, Zucker, Kuběna, Zaťovič, Saarinen, Dej, Košťál. Trenéři: Stavjaňa - Baďouček, Kněžický.

Komentář k utkání

Ačkoliv úvodní buly připadlo na hokejky energetiků, k první větší šanci se dostalo domácí Kladno. Před Lukášem Mensatorem se objevil volný Kos, kterého si všimnul Šeda. Kos ale zaváhal a při pokusu o střelu z voleje mu kotouč sjel z hokejky. Oba týmy si pak vyzkoušely přesilové hry, ani jednomu však nabídnutá příležitost nevyšla. Čtrnáctá minuta přinesla opět šanci dvojici Šeda-Kos. Ani napodruhé to Kosovi nevyšlo a před odkrytou klecí promáchl naprázdno. Dvě minuty před koncem první části už hosté tolik štěstí neměli. I přes jejich vlastní přesilovku udělali chybu v obraně, kterou potrestal od modré Jaroslav Kalla.

Do druhé části nastoupili hosté s větším nasazením, takže se Falter musel točit kolem brány. Energetici se snažili vymyslet cestu, jak puk dostat za gólmanova záda, ale marně. Jednatřicátá minuta přinesla změnu v počtu hráčů na ledě. Z každého družstva ubyl jeden hráč. Ani to ale nevydrželo na dlouho a k sedícímu Melkovi z Kladna si na trestnou lavici přisedl Valský. Ani hra 4 na 3 pro Karlovarské nepřinesla změnu stavu. 39. minuta přinesla další chybu na straně energetiků. Mensator se skvěle vytáhl a zneškodnil nepříjemnou teč Kally. Odpovědí pro domácí byla přihrávka Čutty před branku, kde na puk čekal Petr Sailer. Jeho rána mezi betony skončila za zády Faltera. Před poslední částí se tedy do kabin odcházelo za srovnaného stavu 1:1.

I v posledním dějství si musel Šeda vybrat svou šanci před Mensatorem, ale i napotřetí hostující gólman nezaváhal. Pak ale přišla rušná dvouminutovka. Do vedení dostal energetiky Jan Košťál za asistence Saarinena. Druhému jmenovanému ale asistence nestačila a během půl minuty přidal i svou první branku v dresu Západočechů. Kladno na změnu stavu stihlo rychle zareagovat. Po přihrávce Šmacha s Kosem se k puku dostal Tyler Harrison, kterému se podařilo položit Mensatora a najít skulinu pod betonem. Svou brankou snížil na náskok jednoho gólu. O vyrovnání se chtěli zasloužit Bělohlav s Melkou, tentokrát byly ale Mensatorovy betony na svém místě. Až po vyloučení Cyganova na dvě minuty se na světelné tabuli rozsvítil stav 3:3. Od modré zkoušel ránu Milan Toman a ta prošla až do sítě Mensatorovy branky. Zápas tedy po šedesáti minutách hrací doby nenašel vítěze, proto se trenéři obou týmu dohodli na samostatných nájezdech.

Za energetiky se pokoušel překonat Faltera v bráně Kladna Hřebejk, Saarinen a Cyganov. Ani jednomu se ale nepodařilo svou šanci využít. Zato na druhé straně skórovali všichni nasazení. Libor Procházka, Antonín Melka i Matěj Kos dokázali najít skulinu v bráně a naklonit tak vítězství na svou stranu.

Související články