HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci Energie na úvod prohráli s Plzní

St. dorost: HC Energie - HC Plzeň 1929 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
I přes nadějný úvod a první gól Zadražila (na snímku) v síti Plzně se mladým energetikům nepodařilo zvítězit v úvodním zápase sezóny, když narazili na precizně organizovanou hru hostí. Plzeň ještě v první třetině dokázala otočit a výsledek si po zbytek zápasu pohlídala.
Extraliga staršího dorostu, 1. kolo, pá 3.9.2010
Karlovy Vary
Plzeň
1:4
1:2, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 5. Zadražil (Tomeček, L. Vrána) - 10. Kubalík (Tolar, Pejchar), 16. Erben (Marcel, Váchal), 27. Váchal (Noga), 56. Pejchar (Tolar). Rozhodčí: Florián - Gerát, Belko. Vyloučení: 3:4, navíc Slavík (Plz) 10 min. nesp. chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 29:25. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Karlovy Vary: Rauscher (Fečo) - Urbančok, Novák , Lintemer, Matyáš, Gombár, Vilhelm, Troška, Sturma - Tomeček, Vrána, Svoboda, Zadražil, Kubáč, Winkler, Táborský, Bečka, Koblasa, Jirušek, Vrána, Csamango.
Plzeň: Polívka (Karafiát) - Houfek, Šmíd, Tichý, Slavík, Marcel, Procházka, Farný, Moravčík - Soukup, Biskup, Schleiss, Váchal, Pašek, Erben, Noga, Tulačka, Kopta, Tolar, Pejchar, Kubalík.

Komentář k utkání

V úvodu utkání měli navrch hráči Plzně, dokázali si vytvořit tlak a vypálili na brankáře Rauschera několik dobrých střel. Poté se hra vyrovnala a do několika příležitostí se dostali i hráči karlovarského týmu. Více šancí se i nadále vytvářeli hosté. Jako první ale skórovaly Karlovy Vary, stalo se to v přesilovce, když se Zadražil objevil před bránou a dostal výbornou přihrávku, kterou proměnil ve vedoucí gól. V polovině první třetiny se hra vyrovnala a oba týmy se střídaly v držení puku. V 9. minutě se plzeňským hráčům podařilo vyrovnat, když selhala obrana domácích, nechala před brankou dva nehlídané hráče a Kubalíkovi se podařilo vyrovnat. Hra byla vcelku vyrovnaná, kapitán domácích Tomeček dostal nabídku k teči a jen těsně minul. Po 13 minutách hry měli karlovarští hráči další možnost přesilovky – zpočátku si sice vytvořili tlak, ale nakonec se hráči Plzně ubránili bez problémů. Pět minut před koncem se dostali Plzeňští do vedení – v přesilovce se od modré přesně trefil Erben. Ke konci třetiny měly oba týmy ještě několik šancí, ale využít je nedokázaly.

Začátek druhé třetiny byl z obou stran velmi aktivní, oba týmy se snažily útočit. Do první vážnější akce 2. třetiny se dostal domácí Zadražil, jeho střelu ale gólman Polívka zneškodnil. O minutu později se dostal do dobré střelecké pozice plzeňský Váchal, ale těsně minul. Za malou chvíli se však obtočil kolem branky domácích a nedal brankáři domácích šanci. Další gól hosty povzbudil a dokázali si vytvářet tlak a šance. Hra se v této části hry zřetelně přitvrdila a výsledkem bylo několik vyloučení. Karlovarští hokejisté se i díky povedené přesilovce dostali do několika příležitostí, ale snížit se jim nepodařilo. I Plzeňští měli šance, ale ani jim se nepodařilo skórovat. V jasné šanci se ocitl domácí Táborský, který nejdříve neuspěl sám před bránou a poté napálil tyč. V závěru třetiny byli aktivnější domácí, snahu o vstřelení branky ale zhatilo vyloučení a přesilovka Plzně, při které byli hosté velmi nebezpeční, jejich akce však ke gólu nevedly.

V úvodu třetí třetiny tlačili hráči Plzně a ohrožovali branku domácích. Karlovarští se dostali do dobré šance, když ujeli dva na jednoho, Zadražilovu střelu ale brankář hostí chytil. Po této akci se hra znovu přestěhovala před branku domácího celku, ale hosté si nedokázali vytvořit žádnou vyloženou šanci. Po závaru před bránou hostí zůstal ležet v brankovišti gólman Polívka, ale mohl pokračovat ve hře. V polovině poslední třetiny se začali prosazovat domácí – dobře pálil Koblasa a Vrána střílel těsně nad. Domácí ale gól nedali, naopak se prosadili znovu hosté, poté co Tolarovu střelu dorazil do branky Pejchar. Ke konci zápasu se hrálo pořád ve slušném tempu, více ze hry měli domácí, ale skóre už se nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Nastoupili jsme zbytečně ve velké křeči, hlavně na začátku zápasu to bylo hodně vidět. Soupeř se dostal zaslouženě do vedení, poté jsme stáhli hru na tři formace a začali jsme získávat půdu pod nohama, měli jsme možná víc ze hry, vytvořili jsme si příležitosti, ty jsme ale trestuhodně promarnili. Soupeř vyhrál zaslouženě.

František Černý (HC Plzeň 1929): S výsledkem jsme spokojeni, protože jsme vyhráli, hra taky nebyla špatná, i když to vše ještě není optimální. Co se týče soupeře, tak ten nás velice dobře napadal, vytvořil si nějaké šance. Nás podržel gólman a pomohla nám i tyčka. Myslím, že celkově to bylo vyrovnané utkání a o výsledku rozhodly proměněné šance. My pracujeme na hře obránců a naše útočníky nutíme, aby se vraceli, a obránci to pak mají jednodušší, mají víc času na rozehrávku a jsou jistější.