HC Energie Karlovy Vary

Dorost ztratil vedení, junioři venku zabrali

Junioři: AZ Havířov - HC Energie 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
S. dorost: HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Energie 3:2 (0:1,2:1, 1:0)
Zatímco z nedávného venkovního tažení se svěřenci Karla Mlejnka vrátili bez bodu, tento víkend jim souboje na hřištích soupeřů vyšly stoprocentně. O dnešním vítězství v Havířově rozhodla branka Jaromíra Kverky (na snímku) z 59. minuty. Naopak starší dorost stejně jako včera nebodoval, když v Ústí nad Labem neudržel dvoubrankové vedení.
Noen Extraliga Juniorů, 12. kolo, so 16.10.2010
Havířov
Karlovy Vary
1:2
1:0, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 6. MICZEK (Číp, Jindřich) - 36. ROHAN (Kentoš), 59. KVERKA (Půlpán). Rozhodčí: Kusý, Tuizal, Řezáč. Vyloučení: 8:7 (navíc Vachovec osobní trest 10 min). Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 131. Střely na branku: 30:31 Průběh utkání:1:0, 1:1, 1:2.
Havířov: Matoušek, Rudl - Bálint, Teper, Zientek, Peslar, Lešiga, Krause, Jindřich, Marek - Horák, Miczek, Mráz, Pechanec, Puffer, Čaja, Číp, Smuž, Kopún, Brezani, Včíslák
Karlovy Vary: Habal, Endal - Andrlík, Valeš, Šik, Baar, Schusser, Tomeček, Funk, Rohan - Hudák, Daniška, Winkler, Koblasa, Kentoš, Vaněk, Vachovec, Kverka, Záhora, Půlpán

Komentář k utkání

Ze začátku zápasu hrály oba celky opatrnou partii, vyloučení a branky diváci marně hledali. Alespoň do 6. minuty zápasu, to se totiž trefil Jan Miczek, jeho střela prošla pod betony brankáře Habala. První vyloučení zápasu bylo až po půlce první třetiny, Krause podrazil soupeře. Energie si vytvořila ve své přesilovce dobrou šanci, ale Záhorova střela se odrazila pouze od tyče. O několik vteřin později musel Matoušek vytáhnout skvěůý zákrok, závar před brankou mu pomohli vyřešit i jeho spoluhráči.

Havířov měl v 16. minutě dobrou šanci zvýšit náskok na 2:0. Ale krátkou přesilovku 5 na 3 domácí nevyužili.Ještě ke konic první třetiny musel vytáhnout svou vyrážečku brankář Habal, ale skóre se už nezměnilo. Druhá třetina byla bohatá na vyložené šance. V 24. minutě šikovně tečoval střelu od modré Číp, puk však jen těsně minul brankovou konstrukci. Na druhé straně bylo ale také nebezpečně, v přečíslení 2 na 1 se vytáhl skvělý Matoušek.

Karlovy Vary mohly záhy vyrovnat, to by ale musel Daniška trefil z beckhandu polodkrytou branku Havířova. Energie i nadále tlačila, ale to hlavně díky vyloučením AZetu. Přesilovku 5 na 3 zahrála Energie laxně, jediná dobrá šance ke skórování budiž dobrým důkazem. V 33. minutě dostal Vachovec 10-ti minutový trest za nesportovní chování. Přesto, že Havířov měl k dispozici na ledě o jednoho hráče navíc, byli to paradoxně hosté, kteří byli nejblíž ke vstřelení branky, ale v dobrém světle se opět ukázal Matoušek.

Karlovy Vary byly ve druhé části utkání lepším mužstvem a zaslouženě tak dokázali srovnat stav na 1:1, i když to byla kuriózní trefa. V 36. minutě se kotouč po odrazu od Matouška dostal do brány Havířova, jako střelec byl zapsán Rohan. Už ve třetí části hry ukázal svůj instinkt Číp, opět dobře tečoval střelu od obránce, k neštěstí domácích skončil puk pár milimetrů mimo klec.

Na druhé straně musel chybu Havířova hasit Matoušek, který držel akcie týmů pořád hodně vysoko. Ve 49. minutě přežil AZet kritickou situaci v oslabení 3 na 5. Po několika infarktních situacích se naskytla svělá možnost, jak rozhodnout zápas také domácímu mužstvu. Bohužel Havířov svou přesilovku nesehrál vůbec dobře a v chybné rozehrávce namazal Kentošovi, jeho "bomba" ale přestřelila brankovou konstrukci.

Havířov v závěru utkání až příliš často chyboval a tento nervózní úsek domácích dokázala Energie využít. V 59. minutě rozhodl o osudu zápasu z přečíslení 2 na 1 Kverka, karlovy Vary tak získaly 3 body za vítězství 2:1.