HC Energie Karlovy Vary

Výpadek ve druhé třetině stál Energii body

HC Kometa Brno - HC Energie 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
Tři inkasované branky v prostřední části hry rozhodly o tom, že Karlovarští zůstávají na dně tabulky. V Brně přitom odstartovali výborně, nepouštěli domácí do šancí a sami se ujali vedení. Desetiminutový kolaps defenzivy však hosty, jako letos už několikrát, stál celý zápas, k bodům nepomohly ani dva góly Marka Melenovského (na snímku).
Tipsport extraliga, 9. kolo, pá 7.10.2011, KAJOT ARENA
Kometa Brno
Karlovy Vary
3:2
0:1, 3:0, 0:1
Branky a nahrávky: 26. Holec (Hubáček, Pospíšil), 27. Pospíšil (Hruška), 35. Dlouhý (Svoboda Jar., Čermák) - 15. Melenovský (Gregořek), 44. Melenovský (Skladaný, Dej). Rozhodčí: Šír, Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 6820. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.
Kometa Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Kempný, Bičánek, Kováčik, Malec, od 21. navíc Valach - Pospíšil, R. Hruška, Hubáček - Erat, L. Čermák, R. Dlouhý - Jar. Svoboda, Holec, Jakub Svoboda - H. Zohorna, Koreis, Podkonický
Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, Gulaši, Bombic, Gřegořek, M. Rohan, Mocek, Gründling, Prošek - Kumstát, Pech, Košťál - Dej, Melenovský, Skladaný - Bartánus, Skuhravý, Zaťovič - Zucker, Kupec, Kuběna

Komentář k utkání

Souboj jedenáctého se čtrnáctým týmem extraligové tabulky začal opatrnou hrou z obou stran, která se po chvíli přetavila v aktivnější hru v podání hostů z Karlových Varů. Skórovat mohlo převážně produktivní duo Kumstát – Pech, naděje brněnských však tradičně držel pozorný Sasu Hovi.

Do vedení se přece jenom dostalo hostující družstvo, když dokázali přetavit svoji aktivitu na ledě. Brněnští obránci pozapomněli na před bránou dobře postaveného Marka Melenovského, který dostal přihrávku, pohrál si s Hovim a zasunul pod ním puk do brány – 0:1. I když se Kometa do první přestávky snažila s nepříznivým stavem něco udělat, po dvaceti minutách odcházela do kabin s jednobrankovou ztrátou.

V první velké šanci druhé třetiny zahrozil z úvodu hostující Skuhravý, Hoviho beton byl připraven. Do první velké šance zápasu se odhodlali i domácí borci, proti kapitánovi Hubáčkovi se však ve skvělém světle předvedl hostující gólman Závorka, který nastoupil místo Mensatora a Bendy. Vyrovnání se však Brněnští dočkali následovně. Po faulu na Hubáčka se puku ujal Miroslav Holec a ranou z levého křídla si připsal první extraligový gól za brněnskou Kometu – 1:1.

Kometa rázem ožila a Závorka musel lovit puk ze sítě podruhé. Za zády Karlovarských se z ničeho nic zjevil Tomáš Pospíšil a tváří v tvář Závorkovi umístil svoji bekhendovou kličku přesně – 2:1. Vyrovnat mohl po time-outu karlovarský Dej, avšak zaváhání brněnského Holce nezužitkoval.

Do konce třetiny přidala Kometa ještě jeden gól, po buly se puk dostal k Radku Dlouhému, ten si počkal, co gólman udělá, a zkušeně zavěsil do levého horního růžku – 3:1. Do kabin pak domácí mužstvo odcházelo za potlesku plných ochozů KAJOT ARENY.

Kdo čekal, že poslední třetina už bude jen formalitou, ve které si Kometa pohlídá své vedení, musel být překvapen. Snížit mohli hosté hned z úvodu třetiny, akcie Brněnských udržel ve hře Hovi, který vyzrál na samostatný únik Bartánuse. Puk za Hoviho se hostům podařilo dostat po několika okamžicích, střelec prvního gólu Karlovarských Marek Melenovský projel kolem brněnských obránců a střelou švihem prostřelil Hoviho pod lapačkou – 2:3.

Šance hostí na bodový suvenýr z jihomoravské metropole rázem nabyly reálných rozměrů, Energie zasypala domácího gólmana množstvím střel, finský fantom však podržel svůj tým ve hře. Posledních deset minut zápasu připomínalo nelítostivý boj hostujících útočníků s brněnskou obranou, který i přes power play hostí vyzněl příznivěji pro modrobílé barvy. Kometa si po výhře 3:2 nad Karlovými Vary připsala první tříbodovou výhru před domácím publikem, hostům se odlepení ode dna extraligové tabulky nepovedlo.

Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo (HC Kometa Brno): Jsem rád, že jsme poprvé na domácím ledě získali tříbodové vítězství. Bohužel se zase opakovala naše slabá první třetina. Začali jsme velmi špatně, chybí nám koncentrovanost. Nedařilo se nám nikoliv zásluhou tlaku soupeře. Většinou jsme hru protivníkovi usnadňovali tím, že jsme mu nahrávali puky. Karlovy Vary určitě mohly vést po první třetině více než jednogólovým rozdílem. O výsledku rozhodla druhá třetina, kdy jsme stáhli hru na tři útoky. Kdybychom tento tah neudělali, tak bychom těžko otočili výsledek.

Martin Pešout (HC Energie Karlovy Vary): Nečekali jsme, že budeme mít v Brně tolik šancí skórovat. V produktivitě jsme selhali, nedokázali jsme si poradit s brankářem Hovim. Jednobrankový náskok jsme ve druhé třetině rychle ztratili, inkasovali dvě rychlé branky a potom ještě další po naší chybě při vhazování. Rozhodně nejsme spokojeni s naším výkonem, dnes jsme umřeli na koncovku.

Související články

Preview k zápasu | čt 6.10.2011

O další body jede Energie bojovat do Brna