HC Energie Karlovy Vary

Po nadějném vývoji neúspěšné nájezdy

Bílí Tygři Liberec - HC Energie 3:2 sn (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
I v dalším venkovním utkání začala Energie skvěle. Díky brance a asistenci Michala Mikesky vedla v liberecké Tipsport areně ve 12. minutě o dvě branky a i v dalším průběhu nebyla horším týmem. Domácí Tygři přesto dokázali vyrovnat a v samostatných nájezdech prokázali své střelecké schopnosti. Energie si tak ze severu Čech odváží bod.
Tipsport extraliga, 18. kolo, st 2.11.2011
Liberec
Karlovy Vary
3:2sn
1:2, 1:0, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 13. Bartovič (Nedvěd, Kudrna), 27. Vak (Krejčík), rozh. nájezd Nedvěd - 1. Mikeska (Gřegořek), 12. Skuhravý (Mocek, Mikeska). Rozhodčí: Šír, Souček - Bádal, Kis. Vyloučení: 4:2, navíc Kudrna (LIB) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4122. Střely na branku: 33:29. Průběh utkání: 0:2, 2:2 - 3:2.
Liberec: Pinc - Čakajík, Hay, Výtisk, Trončinský, Derner, Holub, Kajínek, Štich - Kudrna, Nedvěd, Bartovič - Bortňák, Vak, Krejčík - Bárta, T.Urban, Dušek - Vantuch, Bulíř, Kica
Karlovy Vary: Salfický - Gründling, Bombic, Nosek, Mocek, Gřegořek, Gulaši, Gawryletz, Rohan - Košťál, Pech, Kumstát – Mikeska, Skuhravý, Zaťovič – Skladaný, Melenovský, Dej – Kuběna, Kupec, Zucker

Komentář k utkání

Duel začal pěkně zostra, Výtisk již po pětatřiceti vteřinách hry zahákoval protivníka a hosté využili nabídnutou přesilovku bleskurychle. Před brankovištěm se nejlépe zorientoval Michal Mikeska, jenž doklepl Gřegořkovu střelu za brankovou čáru – 0:1.

Po následné sérii zakázaných uvolnění zahrozili také Bílí Tygři, po Nedvědově pasu mohl napnout síťku v hostující kleci Bartovič. V nadějné šanci ovšem neuspěl, naopak na druhé straně znovu udeřilo. Václav Skuhravý namířil svoji přízemní střelu z kruhu přesně k tyči – 0:2.

Domácí však našli na druhý zásah soupeře brzkou odpověď, v signalizované výhodě vyslal Nedvěd do samostatného úniku Milana Bartoviče a liberecký forvard zakončil nad brankářovu lapačku. Severočeši vzápětí sahali také po vyrovnání, ale aktivní Nedvěd bekhendem kotouč nad Salfického nezvedl.

Úvod druhé třetiny příliš strhující boj nepřinášel, až postupem času mohly svůj náskok navýšit Karlovy Vary, ale spolupráce Skuhravého s Dejem do zdárného konce nevedla. Zato modrobílí si v sedmadvacáté minutě vedli úspěšněji. Tomáš Vak trefil příklepem z mezikruží přesně – 2:2.

Západočeši získali s přibývajícím časem nad svým sokem mírnou převahu. Skladaný se prokličkoval do šance, ale za Pince kotouč nezaslal. Ve slibné příležitosti se minutu před koncem prostředního dějství zjevil také Melenovský, ale před poloprázdnou klecí trefil pouze hůl bránícího Kajínka.

Závěrečná dvacetiminutovka pokračovala v zažitém rytmu. Diváci sledovali opatrný hokej s minimem šancí, v němž převládal boj o střední pásmo. Vzruch na ledové ploše přinesla až karlovarská přesilovka, ve které hosté pozlobili soupeřovu obranu. Z úhlu se snažil prosadit Gulaši, ale domácí gólman byl připraven.

Bílí Tygři odpověděli šancí kapitána Nedvěda, nejproduktivnější hráč extraligy pálil z levého kruhu. Ale svižnou ranou orazítkoval pouze tyč Salfického svatyně. Liberečtí usilovali v závěru o rozdílovou trefu, při vyloučení Mocka mohl skórovat Bulíř. Ovšem zblízka mířil pouze do dobře připraveného brankáře. Zápas tak dokráčel do prodloužení.

V něm se snažil rozhodnout Kudrna, jenž pálil po Nedvědově přiťuknutí z mezikruží. Jeho pokus vyrazil lapačkou brankář Salfický, o vítězi nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy. Za domácí si připsal vítěznou branku Michal Bárta, čímž zajistil pro severočeský výběr bonusový bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (Bílí Tygři Liberec): Nám se dnes nedařilo herně. Bylo to hodně upracované a o to cennější to jsou pro nás body. Když se nedaří, tak vám odskakují kotouče a potřebujete štěstí. Za dnešní vítězství jsme rádi.

Martin Pešout (HC Energie Karlovy Vary): Do utkání jsme vstoupili dobře a chtěli jsme domácí zaskočit. Nechtěli jsme jen bránit a naopak jsme se snažili útočit. Udělali jsme ale pak hrubku a domácí snížili na 1:2. Druhou třetinu jsme sehráli dobře, ale paradoxně jsme jí prohráli. Po třetí třetině a hlavně po závěrečných minutách jsme rádi za jeden bod.

Související články