HC Energie Karlovy Vary

Junioři opět nezvládli druhý zápas, Loko si odváží 3 body

MHL: HC Energie Karlovy Vary – Loko Jaroslavl 3:5 (2:2, 0:0, 1:3)
Stejně jako proti Petrohradu, nezvládli junioři navázat v druhém utkání na předešlé vítězství ani proti Jaroslavli. Zápas ovlivnil nepovedený začátek Energie, která musela od čtvrté minuty dotahovat náskok hostů. Do stejné situace se navíc dostala na začátku 3. třetiny, kdy už však vyrovnat nedokázala. K bodovému zisku tak nestačily ani dva góly Dominika Piskoře. Energií nyní čeká první trip do Ruska, už ve středu odehraje utkání s HK MVD.
MHL, 6. kolo, pá 14.9.2012
Karlovy Vary
Jaroslavl
3:5
2:2, 0:0, 1:3
Branky a nahrávky: 19. Piskoř (Tomeček), 20. Troška (Jurák, Novák), 56. Piskoř (Kohout) - 3. Šamin (Zakurin, Petrakov), 4. Koreněv (Petrov), 42. Koreněv, 51. Koledov (Ardašev), 60. Ardašev. Rozhodčí: Arsons (LAT) - Gerát, Belko. Vyloučení: 9:7, navíc Novák (KVA) 5 + OK za hrubost, Tomeček (KVA) 10 min. za nesp. chování, Petrakov (JAR) 5 + OK za hrubost. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 823. Střely na branku: 36:27. Vhazování: 31:35. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5.
Karlovy Vary: Habal - Klimíček, Šik, Schusser, Kvapil, Troška, Chalupa, Dvorák - Piskoř, Kverka, Tomeček - Kohout, Jurák, Novák - Zadražil, Sýkora, Švec - Harkabus, Vrána, Csamango
Jaroslavl: Chomčenko - Koledov, Cvetkov, Maslov, Gurejev, Petrov, Manuchov, Akamov,Rafikov - Šamin, Petrakov, Krasnov, Železnov, Plastinin, Tankejev, Zyrjanov, Kulagin, Zakurin, Mokšancev, Koreněv, Ardašev

Komentář k utkání

Způsob, jakým hosté nastoupili do zápasu, vůbec nenasvědčoval, že před necelým dnem na stejném ledě prohráli rozdílem třídy. V první třetině působili jako vyměnění a v některých pasážích nepouštěli Energii z pásma. Té naopak chyběla určitá lehkost, působila navíc nervózně v obraně. Není divu, když prakticky první střela hostů skončila v brance, z mezikruží se přes klubko hráčů prosadil Alexej Šamin. Ve 4. minutě už hosté dokonce vedli o dvě branky, když střelu Petrova dorazil z druhé vlny najíždějící Ilja Koreněv. Následovala hluchá pasáž, ve které byla na domácích vidět snaha hraničící s křečí. Vysvobození přinesly až poslední minuty třetiny, kdy se v samostatném úniku prosadil Dominik Piskoř a hned z dalšího střídání Chomčenko podcenil střelu Davida Trošky.

V druhé třetině diváky zřejmě nejvíce zaujala hromadná bitka, která se na ledě udála ve 26. minutě. Švec se Sýkorou s vervou bránili atakovaného brankáře Habala a hokejisté Jaroslavli se nenechali nic líbit. Rozhodčí Arsons vše vyřešil s přehledem a obešel se bez větších trestů. V nerovnoměrném počtu se hrálo většinu prostřední periody, k velkému počtu šancí to přesto nevedlo. Až ve 35. minutě nastřelili energetici tyčku a o chvíli později neproměnil Zadražil svůj samostatný únik.

Domácí do třetí třetiny nastoupili pasivně. Ve 42. minutě v brankovišti neuhlídali Ilju Koreněva, jehož branku rozhodčí uznal až po zhlédnutí videa. Vítr z plachet pak Energii vzalo i vyloučení Sýkory. Povedenou pasáž Loko korunovalo v 51. minutě, kdy se přízemní střelou prosadil Pavel Koledov. Energie potřebovala během deseti minut vstřelit dvě branky, značnou část tohoto času jí však sebrala další oslabení pramenící z přísně nastaveného metru lotyšského rozhodčího. Šanci pro domácí v 56. minutě vykřesal až Dominik Piskoř, když v přesilovce příklepem vymetl levý růžek. Energie rázem soupeře zatlačila a v power-play umocněné dalším vyloučením ruského hráče byla blízko vyrovnání. Chyba na modré čáře a gól Dmitrije Ardaševa do prázdné branky však poslaly 3 body do Jaroslavle.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Neřekl bych, že jsme od prvních minut vezli. Je pravda, že úvod zápasu byl z naší strany velice špatný a prohrávali jsme 2:0. Nicméně jsme se z toho dokázali zvednout a vyrovnat do konce první třetiny. Hráli jsme nedůsledně a soupeř nás za to potrestal. Špatně jsme obsazovali hráče. Druhá třetina byla z naší strany celkem kompaktní. Do třetí části jsme šli s tím, že se budeme do poslední minuty přetahovat o vítězství. Osobně jsem trochu rozpačitý z výroku sudího, který uznal branku na 2:3. Následně jsme se špatně zorientovali a prohrávali 2:4. V závěru jsme vykřesali naději a zkusilo to v power play, ale bohužel nám to nevyšlo.

Igor Gorbenko (Loko Jaroslavl): Myslím, že včerejší výsledek neodpovídal obrazu hry, dnes tomu bylo naopak. Kluci dnes chtěli zvítězit, i když věděli, že proti sobě mají silného soupeře. Pomohlo nám, že jsme dali rychlé dva góly. Hru jsme přitvrdili, protože proti staršímu týmu, který Energie má, se jinak hrát nedá. Myslím, že zápas se divákům musel líbit.

Fotogalerie

Související články