HC Energie Karlovy Vary

Junioři dotahovali vedení Lotyšů, ale nakonec marně

Zahraniční cestu započatou na ledě Rigy neodstartovali karlovarští junioři s úspěchem. Vinou výpadku na začátku druhé třetiny lovil Habal z branky puk celkem třikrát. Energetici dokázali snížit na rozdíl jedné branky díky pohotové dorážce Jakuba Fleka (na snímku), v závěru utkání už se ale na vyrovnání nezmohli, a tak po třetí v řadě prohrávají.
MHL, 23. kolo, so 20.10.2012
HK Riga
Karlovy Vary
3:2
0:0, 3:1, 0:1
Branky a nahrávky: 21. Eliseev, 26. Begovs (K. Lipsbergs, Bukarts), 28. Eliseev (M. Lipsbergs) - 29. Csamango (Piskoř), 47. Flek (Jurák). Vyloučení: 4:3 navíc Kurmis (RIG), Csamango a Harkabus (oba KVA) 10 min. OT za nesportovní chování. Využití: 0:1. Střely na branku: 30:37. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
HK Riga: Skrējieniem, Bukarts, Augstkalns, Golovkovs, Ozols, Kurmis, Ševčenko, Smirnovs, Kondrats, M. Lipsbergs, Lavrovs, Gudlevskis, Dīķis, Zvirbulis, Siksnis, Birzitis, Straupe, Tsimermanis, Shkuratov, K. Lipsbergs, Upītis, Eliseev
Karlovy Vary: Tomeček, Chalupa, Flek, Klimíček, Šik, Kverka, Novák, Kvapil, Jurák, Dvořák, Harkabus, Schusser, Vrána, Krajčovič, Csamango, Habal, Sýkora, Kohout, Piskoř, Zadražil, Troška

Komentář k utkání

Karlovarští mladíci byli během prvních dvaceti minut lepším týmem. Měli puk více na svých holích a lépe se jim dařily útočné kombinace. Do vedení se ale nedostali, v závěru třetiny smolně nastřelili pouze tyčku branky Rigy. Že na vstřelení gólu v ledním hokeji není třeba příliš času, potvrdil Nikolaj Eliseev. Lotyšský útočník vyhrál úvodní vhazování druhé třetiny a vydal se rovnou do útočného pásma, kde střelou přes obránce otevřel skóre utkání.

Energetici obdrželi ještě dvě tvrdé rány. Nejprve K. Lipsperg nahodil puk a Rustam Begovs jej protečoval mezi betony Habala, poté na rozdíl tří branek svým druhým gólem v zápase navýšil Nikolas Eliseev. Skončila jediná partie hry za celý zápas, v níž byli Lotyši jednoznačně lepším celkem. Dominik Pískoř z mely v brankovišti dokázal adresovat puk na dojíždějícího Štěpána Csamanga, který zakončil nad tělo ležícího gólmana a vrátil Energii zpět do hry.

Další zásah si zelení hokejisté na svůj účet připsali až v poslední periodě. Opět podobná situace - závar v brankovišti, přihrávka Juráka a následná dorážka Jakuba Fleka, který vrátil týmu jistou naději. Ačkoli energetici v posledních minutách bojovali o vyrovnání, dobře bránící soupeř veškeré snaze zabránil a uhlídal si vítězství. Karlovy Vary nebyly horším celkem, naopak měly v mnohých partiích zápasu značně navrch, což dokládá i poměr střeleckých pokusů.

Související články