HC Energie Karlovy Vary

Junioři poprvé v sezoně zdolali Stupino

MHL: Kapitán Stupino - HC Energie 2:3 (0:2, 1:1, 1:0) V úvodním utkání na ledě Stupina získali energetici tři body. Podařil se jim především vstup do utkání, Sebastian Gorčík v 5. minutě zvýšil svou první branku v MHL už na 2:0 a donutil Stupino střídat brankáře. Domácí byli v závěru blízko vyrovnání, ale obrana Energie tři body uhájila.
MHL, 53. kolo, po 4.2.2013
Stupino
Karlovy Vary
2:3
0:2, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 39. Isajev (Mironov), 56. Ščebrak (Subbotin) - 5. Kverka (Gorčík), 5. Gorčík (Piskoř, Zadražil), 22. Vrána (Harkabus, Šik). Rozhodčí: Sojin - Sorokoumov, Abrosimov. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Průběh utkání: 0:3, 2:3.
Stupino: Jakubovskij (5. Docenko) - Mironov, Sazonov, Savčak, Lotenkov, Šulenin, Li, Belov - Isajev, Andrijanov, Tomilin - Komarov, Epimachin, Kučkin - Vorobjov, Misenjov, Ščebrak - Judov, Ivanov, Lukjanov - Subbotin
Karlovy Vary: Habal - Troška, Klimíček, Kvapil. Schusser, Chalupa, Šik, Gombár, Matyáš - Flek, Kverka, Novák - Harkabus, Vrána, Švec - Piskoř, Gorčík, Zadražil - Csamango, Beránek

Komentář k utkání

Energetici vstoupili do utkání s cílem odčinit domácí porážky ze vzájemných zápasů a start utkání jim vyšel více než náramně. V čase 4:36 poslal hosty do vedení po Gorčíkově pasu Jaromír Kverka. Uběhlo dalších osmnáct vteřin a karlovarští hokejisté vedli již o dvě branky. Autor asistence u první branky Sebastian Gorčík využil souhru třetí karlovarské formace. To bylo moc na domácí brankáře Jakubovského a do hry naskočil jeho náhradník Docenko. Ten se o chvíli později provinil faulem, jeho provinění ale zůstalo bez potrestání.

Start druhé části hry vyšel hostům neméně dobře jako té první. Po necelé minutě a půl po příchodu z kabin navýšil stav utkání Lukáš Vrána. Domácí pak měli po Kvapilově faulu možnost početní výhody, tu však využít nedokázali, stejně tak naložili i s přesilovkou po Šikově vyloučení. Převahu jednoho muže v poli však nakonec domácí přeci jen využili. V závěru třetiny seděl na trestné lavici Chalupa a v čase 38:28 vykřesal jiskřičku naděje pro domácí Ivan Isajev.

Třetí třetina začala v duchu té předchozí a tedy vyloučeními. Ani jedno však nebylo potrestáno a zdálo se, že hosté už zápas v poklidu dohrají. Jejich plány na klidný závěr ale narušil kontaktní brankou Nikita Ščebrak, to se psal začátek 56. minuty. Domácí tlak však hned vzápětí zbrzdil svým vyloučením Subbotin, a když Stupinu nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, znamenalo to, že se energetici ve třetím vzájemném utkání konečně dočkali prvního vítězství.